Sentinţă definitivă pentru şoferul de 18 ani care a ucis o elevă pe trecerea de pietoni. Tânărul a recunoscut faptele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă pentru tânărul de 18 ani care a ucis o adolescentă din Hunedoara, într-un accident produs pe trecerea de pietoni.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul tânărului de 18 ani care a ucis o adolescentă într-un accident rutier petrecut pe o trecere de pietoni.

În procesul judecat pe fond, la Judecătoria Hunedoara, Alexandru Manciulea a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Prin sentinţa definitivă, tânărul a rămas cu aceeaşi pedeapsă, însă daunele pe care va trebui să le achite familiilor victimei au fost majorate, de la 15.000 de euro la 40.000 de euro către mama adolescentei ucisă, de la 15.000 de euro la 40.000 de euro către tatăl acesteia, de la 10.000 de euro la 15.000 de euro către fratele acesteia şi de la 5.000 de  euro la 10.000 de euro către bunica victimei. Sentinşa este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, „în data de 28 ianuarie 2015 în jurul orelor 18:45 inculpatul în vârstă de 18 ani s-a deplasat fiind la volanul autoturismului pe direcţia de mers PECO (Liceul nr. 2) - Casa vânătorului având în autoturism ca pasager pe martorul P. A. care ocupa locul din faţă dreapta. Când inculpatul a ajuns în zona marcajului Trecere pentru  pietoni, semnalizat şi prin indicatorul rutier din dreptul blocului nr. 6, din cauza neatenţiei  nu a observat că pe marcajul pietonal se afla în traversare victima în vârstă de în vârstă de 17 ani, ce se angajase în traversarea  străzii din partea stângă spre partea dreaptă a sensului de mers PECO - Casa Vânătorului pe care a surprins-o şi lovit-o cu partea dreapta faţă a autoturismului accidentând-o  mortal”.

La Judecătoria Hunedoara, Alexandru Manciulea a recunoscut fapta aşa cum aceasta a fost reţinută în actul de sesizare al instanţei şi-a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, se arată în motivarea prezentată de magistraţi, astfel că a beneficiat de o reducere a pedepsei pe care ar fi primit-o dacă era găsit vinovat, însă nu recunoştea acuzaţiile.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Scene emoţionante în Hunedoara: fratele şi prietenii elevei Ioana Ursan, ucisă în accident, au cerut dreptate

VIDEO Reacţia dură a primarului Hunedoarei, după tragedia de pe 1848: „Fata nu era pe trecerea de pietoni!”

VIDEO Scene şocante în Hunedoara: o elevă de 17 ani a fost ucisă pe trecerea de pietoni

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite