Razii în barurile din Hunedoara şi Deva în căutarea ţigărilor aprinse ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de societăţi comerciale din municipiile Deva şi Hunedoara au fost verificate de poliţiştii locali, după intrarea în vigoare a legii anti-fumat.

Peste 40 de societăţi comerciale din municipiul Deva au fost verificate de angajaţii Poliţiei Locale. ”Controalele, care continuă şi în prezent, au avut ca scop verificarea modului în care societăţile comerciale respectă legislaţia privind interzicerea fumatului în localuri publice. Nu au fost date sancţiuni, pentru că nu s-au constatat nereguli”, a precizat Teodor Bălan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva.

Şi în Hunedoara au avut loc verificări, spune Cornel Guţu, directorul Poliţiei Locale, însă nu au fost constatate abateri.

Poliţia locală informează că nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere.


Vă recomandăm şi:

Traficantul îmbogăţit din jaful cetăţilor dacice a fost condamnat. Adi Stoicoi va plăti daune de 2,6 milioane de euro

Adrian Stoicoi, un hunedorean trimis în judecată pentru traficarea unor obiecte de patrimoniu sustrase din siturile cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei şi apoi traficate pe piaţa neagră, a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Hunedoara. El va trebui să plătească daune de aproape 2,6 milioane de euro.

Cetăţile dacice din jurul Sarmizegetusei Regia au fost lăsate pradă profanatorilor

Patru cetăţi dacice din patrimoniul UNESCO, aflate în împrejurimile celebrei Sarmizegetusa Regia, au rămas abandonate la mila profanatorilor şi a braconierilor. Ministerul Culturii s-a opus deocamdată demersurilor autorităţilor judeţene de a administra siturile, însă nici nu a luat alte măsuri pentru a proteja monumentele istorice.

„Flota mocăniţelor“, traficată în Occident. Doi experţi în patrimoniu sunt acuzaţi că au falsificat probe pentru a-l salva pe austriacul Georg Hocevar

Doi experţi au fost puşi sub învinuire pentru falsificarea expertizelor unor locomotive de epocă, pentru a justifica exportul mai multor locomotive din patrimoniul cultural, de către omul de afaceri austriac Georg Hocevar. În depozitele lor s-au găsit 450 de plăcuţe ale unor trenuri vechi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite