Răfuielile care au zguduit lumea interlopă a Devei: atacuri mafiote, bătăi în stradă, ameninţări cu cuţite, distrugeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peru Mihuţ şi Raoul Locsei, au pbătut doi italieni, în centrul Devei.
Peru Mihuţ şi Raoul Locsei, au pbătut doi italieni, în centrul Devei.

Mai multe scandaluri cu urmări grave, în care au fost implicaţi membrii ai lumii interlope din Deva au avut loc de  în ultimul an. Anchetele procurorilor arată în din 2014 în Deva s-au format găşti violente, între care au existat mai multe conflicte. Din ele fac parte persoane cunoscute pentru antecedentele violente, unele cercetate şi condamnate în anii trecuţi în mai multe dosare penale.

Din 2014, susţin procurorii, pe raza municipiilor Deva şi Hunedoara există o stare conflictuală în care sunt angrenate mai multe grupuri de persoane, unele cunoscute pentru antecedentele penale şi pentru condamnările primite în dosare de crimă organizată. Mai multe incidente au avut loc până în prezent între membrii acestora. Unele nu au fost reclamate la Poliţie, în schimb altele le-au adus dosare penale şi condamnări unora dintre participanţii la scandaluri.

Februarie 2015 – atac cu cocktail Molotov
Cel mai cunoscut dosar a urmat atacului mafiot cu sticlă incendiară asupra casei lui Cristian Miclea, zis Baderca. Patru tineri din Hunedoara au fost condamnaţi pentru tentativă de omor şi distrugere după ce în noaptea de 21 spre 22 februarie 2015 au spart fereastra de la dormitorul în care ştiau că se odihnea acesta şi au aruncat în interior o sticlă incendiară aprinsă, “acceptând astfel posibilitatea ca acţiunea lor, la o oră la care de regulă oamenii se odihnesc, să aibă ca rezultat propagarea unui incendiu de proporţii care să provoace şi decesul unei persoane”, informa Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Anchetatorii au dezvăluit împrejuările în care a avut loc incidentul.

„La data de 20 februarie 2015, numitul Cornel Crâznic (Mărgan) a revenit în Deva din Spania, iar în noaptea de 20/21 februarie 2015, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce se afla în localul Crama Dacilor a adresat la microfon injurii la adresa numitului Ioiescu Ovidiu, zis Pera, şi a persoanelor apropiate acestuia. A doua zi, Mărgan, împreună cu apropiaţii săi s-au deplasat în Cluj-Napoca pentru a asista la o gală de box, plecarea din Deva având loc în jurul orelor 16:00, iar revenirea după ora 24:00. Reacţia grupului advers s-a manifestat, în principal, în întâlniri în cadrul cărora, preponderent Ioiescu Ovidiu (Pera), dar şi ceilalţi apropiaţi ai săi din Deva, şi-au exprimat dezacordul faţă de atitudinea lui Cornel Crâznic (Mărgan) din seara precedentă, în localul „Crama Dacilor”. În continuare, în după-masa zilei de 21 februarie 2015, în jurul orelor 16:00, inculpaţii Niţă Alexandru Ionuţ, Melincianu Marius Samuel, Ciuciu Nicolaie Cosmin şi Brezuică Mihai Mircea s-au întâlnit la localul „Crema Cafe” din Deva cu Ioiescu Ovidiu (Pera) şi cu alţi doi apropiaţi ai săi. Pe fondul acestei stări conflictuale, în noaptea de 21/22 februarie 2015, în jurul orei 23:50, cei patru inculpaţi s-au deplasat, cu autoturismul marca VW Passat, în localitatea Şoimuş, unde, prin spargerea ferestrei cu un fragment de beton şi prin aruncarea în locuinţă a unei sticle incendiare (cocktail Molotov), au distrus şi degradat mai multe bunuri din dormitorul imobilului persoanei vătămate, care se afla într-o cameră alăturată celei incendiate”, se arăta în rechizitoriu.

Aprilie 2015 – scandal cu cuţite în centrul Devei
Scandalurile între găştile din Deva au continuat. Cornel Crâznic Mărgan şi apropiaţii săi au fost judecaţi pentru un nou scandal, provocat în cursul lunii aprilie 2015, în centrul Devei. Potrivit anchetatorilor, Marius Balşa, un apropiat al lui Mărgan, şi Claudiu Matei, din gaşca rivală au avut mai multe conflicte. „Pe fondul acestei stări conflictuale, la data de 6 aprilie 2015, în jurul orelor 15:00, inculpaţii Cornel Crîznic, Ionuţ Crîznic, persoana vătămată Balşa Marius şi amicul lor, Cristian Miclea, s-au deplasat la localul Poşta Veche din centrul oraşului Deva. În restaurant au pătruns doar Cornel Crîznic şi fiul său, Ionuţ Crîznic şi după ce l-au zărit pe inculpatul Claudiu Matei ce era însoţit de amicii săi, cei doi au părăsit localul. Claudiu Matei, cu o sticlă în mână, a ieşit în faţa localului, pe trepte. Aici a avut loc un schimb de replici între el şi cei din grupul rival”, informau anchetatorii.

Grupul celor patru persoane s-a deplasat apoi într-o altă cafenea unde s-a întâlnit cu alte două persoane.

„La scurt timp, grupul format din Claudiu Matei, persoana vătămată MCI şi ceilalţi doi au apărut şi ei la această cafenea. În interiorul localului a pătruns doar Claudiu Matei, înarmat cu un cuţit pe care-l ţinea într-o teacă cu şnur agăţată în zona pieptului şi cu care i-a ameninţat pe cei din grupul rival. Mărgan şi ceilalţi s-au ridicat de la masă şi s-au îndreptat spre el, moment în care Claudiu Matei a ieşit din local. Însă în faţa uşii a continuat gesturile de ameninţare cu cuţitul către urmăritorii lui, făcând semne provocatoare şi a plecat în grabă, punându-şi cuţitul în teacă. Însoţitorii lui Claudiu Matei, cu excepţia martorului Păru au plecat din faţa localului, fugind în direcţii diferite, iar persoana vătămată MCI s-a refugiat în autoturismul său, parcat în apropiere, fiind urmărit de Cornel Crîznic şi Ionuţ Crîznic. Cei doi inculpaţi au agresat persoana vătămată cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni vindecabile în 5 – 6 zile de îngrijiri medicale”, informau anchetatorii. Claudiu Matei a revenit în local, continuând ameninţările, iar la finalul disputei s-a deplasat la Poliţia Deva pentru a anunţa incidentul, aruncând cuţitul cu teacă într-o zonă verde din apropiere, susţin anchetatorii.

„Ansamblul probelor de la dosar au dovedit indubitabil vinovăţia tuturor, iar inculpaţii au solicitat să fie judecaţi după procedura recunoaşterii învinuirii”, se arată în dosar. În urma acestui conflict, magistraţii l-au condamnat pe Cornel Crîznic la o amendă penală de 2100 de lei, iar pe Claudiu Matei la patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru portul cuţitului şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Septembrie 2015 - bătuţi sub privirile localnicilor
În septembrie 2015, doi italieni au fost bătuţi crunt în centrul municipiului Deva, după ce au intervenit în ajutorul unei tinere, agresată pe terasa localului patronat de unul dintre ei. Autorii infracţiunilor, Raoul Locsei şi Petru Mihuţ, erau cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă din municipiu, apropiaţi găştilor aflate în conflict. Paolo Olmino, patron al unui local din din Piaţa Unirii, şi un prieten de-al său, ambii italieni, au povestit că scandalul a început după ce au văzut cum femeia este lovită de Raul Locsei. I-au cerut acestuia explicaţii, iar atunci bărbatul şi-a chemat în ajutor prietenul şi ambii au început să îi agreseze. Zeci de oameni au asistat la scenele petrecute în Deva, în urma căruia unul dintre italieni a ajuns în stare agravantă la spital, cu traumatism cranio-cerebral deschis. Fusese călcat în picioare de interlopi. Agresorii au fost identificaţi în scurt timp, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Deva şi au fost reţinuţi. Sunt trimişi în judecată la Judecătoria Deva.

Recent, Raul Locsei a fost implicat într-un nou scandal, pentru care, iniţial, magistraţii Judecătoriei Deva au dispus arestarea sa în lipsă. Ulterior, propunerea a fost respinsă. Un prieten de-al său a agresat o tânără şi apoi un agent de pază într-un club din Deva. A fost ridicat de poliţişti, iar Locsei a încercat să intervină în ajutorul lui, lovind cu picioarele în uşa secţiei de Poliţie. Interlopul este cercetat pentru distrugere.


Vă recomandăm şi:

Noaptea de groază a poliţistului pe care s-au răzbunat doi interlopi. Ce soartă a avut tânărul şef de post, căzut pradă planului diabolic al duşmanilor săi

Ioan Neag şi Sergiu Ardelean, cei doi interlopi condamnaţi fiecare la aproape nouă ani de închisoare pentru tentativa de omor asupra poliţistului Paul Obreja, nu au mai achitat daunele pe care instanţa le-a dispus, după ce, din răzbunare, şi-au trimis victima în comă profundă la spital. Poliţistul, revenit la lucru pe un alt post, a avut nevoie de mai multe luni de îngrijiri medicale. Infractorii nu au regretat nicio secundă agresiunea.

Mărturia prostituatei răpite de pe centură, violată „ca în filmele porno” de doi bărbaţi şi lăsată într-o baltă de sânge

Lenuţa, o tânără care a practicat prostituţia timp de un deceniu pe centura Devei, a fost protagonista unor scene cumplite, în timpul cărora viaţa i-a fost pusă în pericol. O anchetă a procurorilor dezvăluie cum a fost răpită de doi indivizi, dusă pe un câmp de la marginea Devei, bătută, violată şi ameninţată că va fi tăiată bucăţi şi aruncată la câini, de violatori.

Procesele grupărilor de traficanţi ai comorilor dacice bat pasul pe loc. Soarta a 18 condamnaţi depinde de o procedură

Magistraţii care judecă apelurile formulate în cele trei dosare penale ale grupărilor condamnate pe fond pentru traficul comorilor dacice sustrase din Munţii Orăştiei au solicitat autorităţilor sârbe asistenţa judiciară pentru a putea audia prin comisie rogatorie cetăţeni sârbi implicaţi în anchetă. Procedurile par dificile, iar audierile, în unele cazuri solicitate de mai multe luni, nu au putut fi realizate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite