Primarul Hunedoarei s-a făcut frate cu chinezii. Viorel Arion s-a întors cu promisiuni din Kaihua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Hunedoarei şi oficialul chinez au semnat înfrăţirea celor două oraşe.
Primarul Hunedoarei şi oficialul chinez au semnat înfrăţirea celor două oraşe.

O delegaţie condusă de primarul Hunedoarei, Viorel Arion, s-a aflat în ultimele zile în China. Primarul din Hunedoara şi oficialităţile din oraşul Kaihua, provincia Zhejiang, au semnat protoculul de înfrăţire al celor două oraşe.

Viorel Arion s-a întors din vizita în oraşul Kaihua, din provincia Zhejiang a Chinei. Primarul Hunedoarei a petrecut sfârşitul săptămânii trecute în China şi a semnat protocolul de înfrăţire al oraşului Kaihua cu Hunedoara.

Le-a arătat oficialilor din oraşul chinez proiectul parcului de afaceri ridicat peste ruinele combinatului şi i-a invitat să investească în Hunedoara. A declarat, la întoarcere, că a primit promisiuni că Hunedoara se va afla pe lista de priorităţi a chinezilor, atunci când China îşi va extinde investiţiile în Europa.  

„Primarul municipiului Hunedoara a solicitat autorităţilor chineze să ia în calcul ofertele administraţiei locale din Hunedoara care poate oferi facilităţi fiscale importante investitorilor străini. S-a stabilit ca în anul 2015 o delegaţie din Kaihua să se deplaseze la Hunedoara, iar relaţiile de colaborare să se extinda şi în plan economic”, au informat reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

Bugetul alocat deplasării în China a fost de 17.300 de lei, potrivit unei hotărâri aprobată în Consiliul Local Hunedoara.

Oraşul Kaihua se află pe coasta de este a Chinei, la 400 de kilometri de Shanghai şi 350.000 de locuitori. Cea mai mare suprafaţă a zonei este acoperită de păduri, iar Kaihua are şi un parc industrial întins pe aproximativ 650 de hectare şi este conectat la reţeaua de autostrăzi din estul Chinei.

arion china
arion china

Vă recomandăm şi:

Municipiul Hunedoara se va înfrăţi cu oraşul Kaihua din China

Municipiul Hunedoara se ve înfăţi cu oraşul chinez Kaihua, potrivit unui proiect de hotărâre care va intra pe ordinea de  zi a şedinţei de Consiliu Local, din 30 ianuarie 2014.

Chinezii de la ZTE şi-au schimbat „azimutul“: în locul Constanţei, vor investi la Hunedoara

Cea mai mare companie chineză din domeniul telecomunicaţiilor, ZTE Corporation, este interesată să investească în judeţul Hunedoara. Reprezentanţii diviziei româneşti ai ZTE anunţă că vor renunţa la o investiţie în judeţul Constanţa în favoarea dezvoltării unor „proiecte de succes“ în municipiul Hunedoara.

Chinezii vor salva Centrala Mintia şi câteva mine viabile din Hunedoara. Vor investi până la 300 de milioane de euro

Directorul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Daniel Andronache, a declarat luni, la Deva, că două companii din China vor să investească între 200 şi 300 de milioane de euro pentru Termocentrala Mintia şi alţi 60 de milioane de euro pentru unităţile miniere viabile.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite