Pista de atletism din Deva, investiție blocată. Lucrările au fost suspendate în lipsa materialelor

0
Publicat:

Lucrările la pista de atletism care urma să fie construită în cinci luni, în Deva, au fost suspendate în lipsa materialelor necesare acoperirii acesteia.

Pista de atletism din Deva. Foto: Daniel Guță
Pista de atletism din Deva. Foto: Daniel Guță

Deși autoritățile locale din Deva anunțau, în urmă cu două luni, că lucrările la noua pistă de atletism de pe stadionul din Deva urmau să fie realizate până la 30 octombrie, ele au fost suspendate. Firma contractată pentru a realiza investiția a întâmpinat dificultăți în furnizarea materialelor necesare acoperirii pistei.

„Au fost executate următoarele lucrări: realizarea infrastructurii pistei de atletism, montarea rigolei pentru preluarea, dirijarea și evacuarea apelor pluviale, împrejmuirea perimetrală a suprafeței. La această dată, lucrările sunt suspendate întrucât antreprenorul întâmpină dificultăți în aprovizionarea cu materiale pentru pavimentul pistei de atletism, așa cum prevede proiectul tehnic. Respectiv cauciuc prefabricat sportfelex X 720 de 13,5 mm”, a informat Primăria Deva.

Cea mai modernă pistă de atletism din România

Peste cinci milioane de lei, din bugetul local al municipiului Deva, costă noua pistă de atletism de pe stadionul din Devai. Conform proiectului anunțat de municipalitate, zona modernizată va avea 15.700 de metri pătraţi, o lungime de minimum 400 de metri şi opt culoare de alergare.

Pista este prevăzută cu opt culoare de alergare, iar în spatele porţilor de fotbal vor fi amenajate opt sectoare speciale de atletism – aruncare cu suliţa, aruncarea greutăţii, groapă cu nisip, săritura cu prăjina, alergare, săritură în lungime şi triplusalt etc.

Construcția pistei de atletism a început în iunie 2020, iar lucrările trebuiau realizate până la sfârșitul aceluiași an.

„Pista de atletism va fi pavimentată cu un material de ultimă generaţie (Mondo Sport Flex). Construcţia va respecta toate prevederile Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) cu referire la suprafeţele de concurs (dimensiuni, calitate material, număr discipline) şi va fi omologată pentru concursuri naţionale şi internaţionale. Vom avea cea mai modernă pistă de atletism din România unde vom organiza competiţii naţionale şi internaţionale”, declara, în 2020, primarul Florin Oancea.

Lucrările au intrat în blocaj înainte de a fi turnat stratul de cauciuc.

Atât din cauza situaţiei generate de virusul SARS-COV 2, cât şi a întreruperii execuţiei lucrărilor până la refacerea suprafeţei terenului de fotbal, executantul lucrării nu a putut livra întreaga cantitate de material sintetic necesar pentru a fi montată pe pista de atletism”, informa, în vara anului 2021, Primăria Deva.

O altă cauză care a contribuit la întârzierea proiectului a fost vremea, afirmau reprezentanții primăriei. Materialul folosit la acoperirea pistei trebuie turnat în perioade cu un nivel redus al umidității din atmosferă și cu temperaturi ridicate. Astfel, nu mai există șanse ca investiția să continue în acest an.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite