Mall în locul fostei fabrici de pâine din Hunedoara anilor ´50. Clădirea vechii mori ar putea fi demolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vechea fabrică de pâine a Hunedoarei. ADEVĂRUL.
Vechea fabrică de pâine a Hunedoarei. ADEVĂRUL.

Clădirea vechii fabrici de păine construită în Hunedoara primilor ani de comunism va fi demolată, iar în locul ei ar putea fi construit un centru comercial, potrivit planurilor unui retailer.

Un centru comercial ar putea lua locul fostei fabrici de pâine construită la începutul anilor ´50 în Hunedoara şi a magaziilor şi halelor din vecinătatea ei, aflate în proprietate privată. Clădirea reprezentativă pentru Hunedoara primilor ani de comunism, aflată pe Bulevardul Traian, va fi demolată, împreună cu alte anexe, iar în locul lor va fi ridicat un mall.

„Pe terenul studiat, beneficiarul doreşte amplasarea unei construcţii, cu funcţiunea de centru comercial. În vederea realizării investiţiei este necesară demolarea construcţiilor existente pe amplasament. Scopul investiţiei este acela de a deservi populaţia rezidentă cu produse alimentare şi nealimentare în condiţii de calitate sporite, precum şi acela de a îmbunătăţi aspectul urbanistic al zonei. Imobilele în discuţie sunt domenii private, situate în intravilanul localităţii, într-o zonă cu unităţi de producţie şi servicii. Amplasarea lângă artere de tranzit şi în apropierea unor zone rezidenţiale a unui centru comercial este binevenită şi nu contravine funcţiunilor admise”, se arată în memoriul de prezentare publicat pe site-ul Agenţiei de Protecţie a Mediului Hunedoara.



Investiţia din Hunedoara se află în faza de consultare a publicului înaintea elaborării Planului Urbanistic Zonal. Hunedorenii pot transmite observaţii şi propuneri până la data de 9 octombrie 2020 şi pot găsi informaţii despre proiect pe pagina de internet a Primăriei Hunedoara. Terenul ce a generat PUZ-ul are o suprafaţă de 15.084 metri pătraţi, se arată în documentaţie.

mall



Potrivit profit.ro, noul centru comercial va face parte din parcurile de retail ale grupului polonez Scallier, care are în plan ca până în 2022, să finalizeze şase facilităţi comerciale pe piaţa locală sub brandul „Funshop Park”. Planurile companiei vizează construcţia a şase parcuri de retail cu o suprafaţă închiriabilă de 40.000 de metri pătraţi în Moşniţa Nouă (Timiş), Hunedoara, Roşiorii de Vede, Focşani, Vaslui şi Vladimirescu (Arad).

fabrica paine hunedoara

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele construcţiei barajului Cinciş, colosul din beton al „lacului blestemat“ care a înghiţit cinci sate

VIDEO Rămăşiţele Minei Teliuc. Steaua socialistă „străluceşte” peste ruinele şi haldele uriaşe de steril

Secretele temutelor trupe ale Securităţii în România comunistă. Ostaşii de elită care inspirau teroare românilor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite