GALERIE FOTO Tigrii evadaţi din cuştile Grădinii Zoo au fost prinşi după şapte ore de hăituire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: GALERIE FOTO Tigrii "evadaţi" din cuştile Grădinii Zoo au fost prinşi după şapte ore de hăituire
Hunedoara: GALERIE FOTO Tigrii "evadaţi" din cuştile Grădinii Zoo au fost prinşi după şapte ore de hăituire

Cei doi tigri, un mascul pe nume Dorinel şi femela Silvia, au dat mari bătăi de cap angajaţilor grădinii zoologice din Hunedoara şi vânătorilor porniţi pe urmele lor.

Citeşte şi:

Hunedoara: SPECIAL Povestea tigrilor care au vrut să vadă lumea FOTOGALERIE

Hunedoara: UPDATE Tigrii ieşiţi dintr-o cuşcă a Grădinii Zoologice nu au putut fi prinşi

Hunedoara: Doi tigri au scăpat din cuşcă, la Grădina Zoologică


În cursul acestei nopţi, la şapte ore de la începerea intervenţiei, animalele au fost reintroduse în cuştile de unde au scăpat, ale căror încuietori au fost deschise de necunoscuţi.

Vânătoare prelungită

Pentru adormirea femelei Silvia, aflată în perioada de gestaţie, a fost nevoie de cinci tranchilizante. Ea a fost prinsă la ora 0.30, în această dimineaţă. A fost luată de angajaţii zoo şi de către ceilalţi participanţi la „vânătoare” pe o targă şi adusă în cuşca de unde a evadat.
Masculul, Dorinel, a cedat după trei tranchilizante. A stat totuşi afară din cuşcă o oră mai mult decât celălalt tigru. Niciunul dintre animale nu a părăsit incinta grădinii zoologice hunedorene, deşi ar fi putut escalada împrejmuirile care dau în curţile localnicilor din cartierul Chizid ori în Pădurea Chizid.



Feline periculoase

Fiecare dintre cei doi tigri cântăreşte cel puţin 200 de kilograme, felinele fiind foarte periculoase. Pe parcursul intervenţiei, accesul civililor în zonă a fost restricţionat, iar poliţiştii i-au atenţionat pe localnicii care locuiesc în apropierea stabilimentului  să rămână în case. 
Intervenţia pentru prinderea animalelor a fost prelungită şi din cauza lipsei tranchilizantelor, care au trebuit aduse din Orăştie. De asemenea, a fost îngreunată de întuneric.



Din primele cercetări ale celor care au participat la „safariul” de la zoo, se pare că persoanele care au descuiat uşa unde erau ţinuţi tigrii au forţat şi încuietorile ţarcului unui urs. Din fericire, fără succes.

image
image

CITEŞTE MÂINE ALTE DETALII INTERESANTE DESPRE EVADAREA TIGRILOR DE LA GRĂDINA ZOOLOGICĂ DIN HUNEDOARA, ÎN

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite