FOTO Rezervaţia de zimbri din Pădurea Slivuţ devine mai accesibilă. Drumul va fi modernizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care vor să viziteze rezervaţia de zimbri din Pădurea Slivuţ, aflată la marginea Haţegului, vor circula pe un drum modern prin pădure.

Cei trei kilometri ai drumului forestier până la rezervaţia de zimbri din Pădurea Slivuţ (Haţeg) vor fi modernizaţi.

Lucrările de reabilitare a drumului de acces din DN 66 (Dealul Haţegului) în rezervaţie au fost scoase la licitaţie publică de către Direcţia Silvică Hunedoara, iar investiţia se ridică la 2,8 milioane de lei.

Rezervaţia de zimbri de la Haţeg a fost fondată la sfârşitul anilor 1950, fiind cea mai veche din România. În toamna anului 1958, perechea de zimbri europeni Podarec şi Polonka a fost adusă din Polonia într-un ţarc amenajat în Pădurea Slivuţ aflată la trei kilometri de oraş. Cinci ani mai târziu, un alt bivol sălbatic a fost adus tot din Polonia, iar cu timpul animalele s-au înmulţit, astfel încât în două decenii numărul lor a ajuns la 12. O dată cu creşterea numărului lor, multe dintre exemplare au fost cedate altor rezervaţii şi grădini zoolorgice din ţară. Până în prezent, aproape 50 de pui de zimbru au fost aduşi pe lume în pădurea Haţegului, patru dintre ei fiind născuţi doar în anul 2012.

IMAGINI: Lucian Ignat

În 2014, 7 animale au murit din cauza bolii „limbii albastre”, rămânând în rezervaţie doar 6 zimbri, 3 masculi şi 3 femele.

Imagine indisponibilă


Foto: Lucian Ignat

Imagine indisponibilă

Aria protejată a pădurii Slivuţ, în care trăiesc şi zimbrii, ocupă aproape 50 de hectare de pădure de carpen, stejar şi brad. Zona se află pe lista celor atracţiilor turistice din judeţul Hunedoara.

Imagine indisponibilă


Foto: Lucian Ignat

Imagine indisponibilă

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ţinuturile tot mai sălbatice ale României. Ce s-a întâmplat cu zimbrii din Germania eliberaţi în Munţii Poiana Ruscă

VIDEO Povestea familiei de zimbri care atrage toate privirile oaspeţilor grădinii zoologice. Ce soartă va avea puiul lor

VIDEO Scene uimitoare într-un sat: un zimbru venit din sălbăticie a fost adoptat de oameni: „Zimbruţul, sunt aici la doi metri de el şi nu are nicio treabă”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite