Câți ani de închisoare a primit șoferul beat care a lovit 6 elevi pe trecerea de pietoni, în Petroșani. Legătura cu procesul luI Vlad Pascu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șoferul din Petroșani care în decembrie 2022 a intrat în plin într-un grup de șase copii aflați pe trecerea de pietoni, provocând decesul unuia dintre aceștia, a primit o condamnare grea, de 13 ani și 10 luni de închisoare.

Tânărul a fost condamnat pentru omor, nu pentru ucidere din culpă
Tânărul a fost condamnat pentru omor, nu pentru ucidere din culpă FOTO hd365

Instanța l-a găsit vinovat pe șofer pentru omor și tentativă la omor calificat, conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice - cu o alcoolemie de 1,57 la mie - și fugă de la locul accidentului. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanța a hotărât și acordarea unor daune de peste 1.000.000 de euro.

Reprezentantul legal al părții vătămate, avocatul Adrian Cuculis, a subliniat faptul că acest caz pune în discuție tratamentul juridic diferențiat în situații similare.

Cuculis a făcut trimitere la cazul lui Vlad Pascu, care, în ciuda circumstanțelor mult mai grave, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, nu pentru omor calificat, așa cum s-a cerut.

"Această decizie a instanței reflectă corectitudinea și echilibrul în aplicarea legii, având în vedere și trecutul și circumstanțele individuale ale inculpatului", a declarat avocatul Cuculis.

Acesta a apreciat, de asemenea, rapiditatea cu care s-a soluționat și faptul că inculpatul a fost în arest preventiv pe întreaga durată a procesului.

Dosarul a fost judecat la Tribunalul Hunedoara.

„Ne-a luat ca pe popice”

Șase copii cu vârste între 11 și 14 ani au fost loviți de o mașină pe o trecere de pietoni din Petroșani, pe 21 decembrie 2022, unul dintre ei murind, la scurt timp. Șoferul care a provocat accidentul, fără permis și băut la volan, a fost reținut de oamenii legii, după ce a fugit de la locul faptei.

Acesta a fost prins la scurt timp, la o distanță de 12 kilometri, în localitatea Aninoasa. Avea 19 ani, era băut și nu deținea permis de conducere.

„Conducătorul auto a prezentat o concentraţie la etilotest de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat, şi a fost condus la unitatea medicală din Petroşani, în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei“, conform IPJ Hunedoara.

„Ne-a luat ca pe popice”, a declarat, la locul accidentului, una dintre victime, potrivit Gazeta de dimineață.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite