Biserică nouă în Micro 7. Proiectul Episcopiei Devei şi Hunedoarei va fi supus dezbaterii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Episcopia Devei şi Hunedoarei are în plan ridicarea unei noi biserici. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.
Episcopia Devei şi Hunedoarei are în plan ridicarea unei noi biserici. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.

Episcopia Devei şi Hunedoarei intenţionează să ridice o biserică ortodoxă în catierul Micro 7 din Hunedoara, pe un teren din zona blocurilor 37, 38 şi 40 de pe Strada Pinilor. Primăria Hunedoara a cedat amplasamentul către episcopie şi va iniţia o consultare publică privind proiectul.

Primăria Hunedoara a supus dezbaterii publice proiectul construirii unei biserici ortodoxe, în cartierul Micro 7, din Hunedoara. Lăcaşul de cult va fi ridicat pe un teren de 1.240 de metri pătraţi, în apropierea unui parc şi a blocurilor 37, 38 şi 40 de pe Strada Pinilor.

Administraţia locală din Hunedoara va desfăşura în perioada 24 noiembrie – 10 decembrie o serie de consultări a locuitorilor din zona unde urmează a fi construită biserica, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimarul Hunedoarei.

Recent, consilierii locali nu au adoptat o hotărâre prin care Episcopia Greco-Catolică solicita un teren de 430 de metri pătraţi în Hunedoara pentru a ridica un lăcaş de cult. În prezent, în Hunedoara, se află în construcţie încă o biserică ortodoxă, al cărui amplasament a fost stabilit chiar în curtea unei şcoli.


Vă recomandăm şi:

Cea mai veche biserică ortodoxă din Hunedoara e revendicată de greco - catolici. Vor urma alte 150 de procese

Biserica ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Hunedoara este revendicată de greco-catolici. Imobilul face obiectul unui proces între reprezentanţii Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolică şi Parohia ortodoxă care o administrează. Pe lista revenidicărilor pe care le vor face greco catolicii în viitorul apropiat vor fi alte circa 150 de biserici din judeţul Hunedoara.

Greco-catolicii nu sunt lăsaţi să-şi ridice o biserică în Hunedoara. Au cerut loc, dar au fost refuzaţi de Consiliul Local

Episcopia greco-catolică a solicitat primirea unui teren de 430 de metri pătraţi în Hunedoara, pentru a ridica o biserică greco-catolică. Consilierii locali s-au opus, pentru a doua oară, solicitării, deşi în urmă cu doi ani au cedat şase terenuri Episcopiei Devei şi Hunedoarei, pentru ridicarea unor biserici ortodoxe, unul dintre ele fiind chiar în curtea unei şcoli.

Şcoală cu biserică în curte, dar cu terenuri de sport impracticabile. Dezastrul din curtea unităţilor şcolare

O şcoală din Hunedoara va avea biserică în curte, însă riscă să rămână fără terenuri de sport. Oamenii lucrează de zor pe şantierul viitorului lăcaş de cult, dar în jurul bisericii terenurile rămase în patrimoniul şcolii par blestemate. Le-au fost rupte porţile şi sunt acoperite de buruieni. Şi la alte şcoli din oraş locurile unde elevii fac orele de educaţie fizică au devenit aproape impracticabile.

Primăria Hunedoara va acorda 20.000 de lei bisericii ortodoxe din Zlaşti

Parohia bisericii ortodoxe din Zlaşti a solicitat administraţiei locale din Hunedoara suma de 20.000 de lei ca sprijin financiar pentru întreţinerea lăcaşului de cult.

Nemulţumiţi de bisericile de cartier. Oamenii din Micro 7 se tem că ridicarea unui lăcaş de cult le va distruge un parc

Un teren din cartierul Micro 7 al Hunedoarei, pe care urmează să fie ridicată o biserică ortodoxă, a stârnit supărarea locatarilor blocurilor din zonă. Oamenii se plâng că ridicarea lăcaşului de cult va duce la dispariţia parcului amenajat de doi ani în cartier, folosit ca loc de joacă pentru copii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite