Avertizare de vreme rea la munte: vântul bate cu 120 de kilometri pe oră. Turiştii sunt sfătuiţi să rămână la adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona alpină se află sub avertizarea Codului portocaliu de vreme rea, iar la altitudini mari viteza vântului este de 100 – 120 de kilometri pe oră.

Zona montană a judeţului Hunedoara se află sub incidenţa avertizării meteorologice cod portocaliu, caracterizată de rafale de vânt ce vor depăşi 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h. Jandarmii montani şi salvamontiştii au intensificat activităţile de monitorizare a turiştilor, informează Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

„Recomandările noastre pentru turişti sunt următoarele: să nu se aventureze pe trasee montane; să rămână în zona cabanelor; să apeleze în caz de dificultate numărul unic de urgenţă 112, solicitând sprijinul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor”, a informat IJJ Hunedoara.

Între 29 octombrie, ora 10:00 şi 30 octombrie, ora 23:00, în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m şi se va depune strat consistent de zăpadă, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Preşedintele Klaus Iohannis i-a luat prin surprindere pe salvamontişti. A urcat în Masivul Parâng, cu soţia

Preşedintele Klaus Iohannis a urcat împreună cu soţia sa în staţiunea montană Parâng din Valea Jiului. Sâmbătă a fost găzduit la o cabană din zonă, iar printre locurile vizitate a fost vârful Parângul Mic (2.074 m). Mai multe fotografii publicate duminică de Salvamont Hunedoara îl înfăţişează pe preşedintele României în mijlocul salvamontiştilor şi al turiştilor.

FOTO Locurile de vis din Masivul Parâng. Ce privelişti oferă aventurierilor săi cel mai înalt munte al Hunedoarei

La început de iulie, zăpada încă nu s-a topit de pe cele mai înalte piscuri şi în căldările Masivului Parâng, însă numeroasele sale trasee montane devin mai prietenoase cu călătorii.

Surpriză pentru excursioniştii din Masivul Retezat. L-au întâlnit pe Klaus Iohannis pe malul Lacului Bucura

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au urcat în Masivul Retezat, la Bucura, lacul glaciar de la poalele celor mai înalte vârfuri ale Retezatului. Zeci de turişti au făcut poze cu cei doi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite