Admitere liceu 2016 Hunedoara: peste 3.000 de elevi din judeţ au aflat unde vor studia din clasa a noua

0
0

Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu, în urma susţinerii examenului de Evaluare Naţională 2016. În judeţul Hunedoara, au fost peste 3.800 de locuri disponibile în clasa a noua, iar circa 750 dintre ele nu au fost ocupate.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu. În judeţul Hunedoara, în urma primei etape de repartizare computerizată a elevilor în clasa a IX-a, au fost ocupate 3130 de locuri, din 3878 de locuri disponibile.

Circa 3400 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, a informat Marta Mate, inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

„Pentru următoarea etapă care se finalizează în data de 28 iulie, avem un număr total de 748 de locuri, pe care pot să le ocupe cei 19 elevi nerepartizaţi până în acest moment şi cei care vor veni în cea de-a treia etapă, după ce îşi vor încheia situaţia şcolară”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct. A treia etapă de admitere în învăţământul de stat se va desfăşura în perioada 1 august – 5 septembrie.


Vă recomandăm şi:

Evaluare naţională 2016. „A fost blană, mamă! Sărbătorim la o bere!“. Ce spun elevii din Hunedoara despre examenul la Limba română

Evaluare naţională 2016 Hunedoara. Emoţiile primului dintre examenele de Capacitate susţinute de absolvenţii clasei a VIII-a s-au spulberat în această dimineaţă. În Hunedoara, aproape 3.000 de elevi au participat la proba de Limba şi Literatura Română. Mulţi dintre ei au susţinut că testele au fost uşoare.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 Subiectele la Română, prima probă la Capacitate: Poezia „Salcâmi” a fost accesibilă, subiectul II ar putea pune dificultăţi

Absolvenţii claselor a VIII-a au intrat luni în focurile Evaluării Naţionale cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe legate de poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky, dar şi de făcut o compunere despre o întâmplare dintr-o staţiune. Potrivit profesorilor de specialitate, subiectele au fost de dificultate medie.

Campania Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2016. Lecţia video la Matematică. „Elevii ar trebui să repete formulele”

Adevarul.ro a venit în sprijinul absolvenţilor de clasa a VIII-a cu o nouă lecţie video de pregătire în cadrul Campaniei „Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2016". Profesorul Alexandru Constantinescu, director al Colegiului Naţional „Spiru Haret”, a susţinut, la Adevărul Live, lecţia pentru proba la Matematică.

Mai multe - Hunedoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite