VIDEO Imagini revoltătoare. Şeful Poliţiei Bolintin Vale a bătut crunt un bărbat aflat la pământ: „Poliţia s-a transformat în Miliţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini şocante petrecute într-o localitate din Giurgiu
Imagini şocante petrecute într-o localitate din Giurgiu

Violenţe fără margini la Giurgiu: un bărbat care era la pământ a fost lovit în mod repetat şi înjurat de un poliţist în civil, chiar şeful Poliţiei Bolintin Vale. Ceilalţi oameni ai legii care erau prezenţi nu au intervenit în niciun fel.

O înregistrare video în care un bărbat întins pe jos este lovit în repetate rânduri de un civil, înconjurat de mai mulţi poliţişti, dintre care unii în uniformă de intervenţie, este distribuită intens joi pe reţelele sociale.

Bărbatul în civil este chiar şeful Poliţiei Bolintin Vale, comisar de poţitie Costel Marian Şerban, care între timp a fost schimbat din funcţie. În plus, Ministerul de Interne va trimite Corpul de control la IPJ Giurgiu.

comisar de poţitie Costel Marian Şerban

„La data de 17 aprilie a.c., am fost sesizaţi cu privire la faptul că pe o stradă din oraşul Bolintin Vale, din judeţul Giurgiu, are loc un conflict între două familii.

Politistii s-au deplasat la fata locului, ocazie cu care au aplanat conflictul, însă acesta a continuat şi in ziua de sâmbătă, în timp ce persoanele în cauză se aflau pe strada, la un grătar si consumând băuturi alcoolice.

Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor ordonanţelor militare cu amendă în cuantum de 13.000 de lei.

Cu privire la modul de interventie al poliţiştilor, a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, fiind sesizată unitatea de parchet competenta”.

Ciprian Necula, activist pentru drepturile romilor, afirmă, ca reacţie la aceste imagini, că „poliţia a redevenit miliţie”.

„Nu mai urmăreşte intelectuali, ci "ţigani" pentru a se răzbuna şi pentru că, probabil, au ordin să distragă atenţia publică de la criza profundă si incompetenţa guvernului. Altfel, nu îmi imaginez cum este posibil ca toată armata întreaga să calce în picioare nişte oameni care petreceau la ei în curte, deci nu făceau nimic ilegal. Aştept ca ministrul Vela să îşi ceară scuze şi să îi demită pe agresorii din poliţie, iar justiţia militară sau civilă să îşi facă datoria. Platforma Aresel a sesizat deja Avocatul Poporului, a scris Comisiei Europene si Presedintelui României”, a declarat acesta, pentru HotNews.ro.

Sociologul Gelu Duminică, unul dintre cei care a făcut publice aceste imagini, spune că nu are o explicaţie logică pentru ceea ce s-a întâmplat acolo. „Un om nu poate să facă asta. Se vede şi pe imagini: oamenii erau întinşi, în poziţie culcat, cu mâinile la spate, încătuşaţi. Erau vreo cinci. Să te urci efectiv peste ei cu bocancii şi să le dai picioare în ficaţi pentru că ei sunt întinşi la pământ, cu cătuşele pe mâini, cu mâinile la spate - asta nu e lege! Eu nu ştiu unde scrie în legea României că trebuie să se întâmple aşa ceva. Bun, au greşit, le-ai dat amendă, habar n-am, aplică legea! Pentru că legea este şi pentru infractor, şi pentru autoritate” - a declarat sociologul Gelu Duminică la Digi24.

„Mâine s-ar putea să se întâmple cu tine, mă, aplaudacule!”

„Ştiţi ce mă surprinde? Că sunt atât de mulţi aplaudaci în momentul de faţă care spun: Bine le-a făcut, bă! Nişte ţigani nenorociţi care trebuiau călcaţi în picioare. De ce? A încălcat legea, aplică legea! Nimeni n-o să le ţină parte vreodată. Însă în momentul în care tu abuzezi de legea ta şi-i calci în picioare pentru o chestie pe care nimeni nu o înţelege, nu putem să zicem: Da, mă, ce bine a fost, mă! Pentru că mâine, s-ar putea să se întâmple cu tine, mă, aplaudacule!” - a comentat Gelu Duminică, la Digi24.

Sociologul subliniază că este nevoie de o luare de poziţie fermă din partea ministrului de interne, Marcel Vela. „În lipsa intervenţiei statului, valul de ură va deveni din ce în ce mai mare. Dacă mâine, de exemplu, nu o să vedem o poziţie a ministrului Vela în care să spună: nu tolerăm astfel de chestiuni, ofiţerul de poliţie este suspendat... Apropo, ştiţi că nu este suspendat nici acum? Nu este suspendat domnul şef de poliţie-bătăuş-Spartacus-cu-epoleţi! Este bine mersi, este în cercetare. Ce cercetare îţi mai trebuie când ai imaginile astea? Aici e nevoie de intervenţia statului, care să nu tolereze astfel de acţiuni, aşa cum nu tolerează nici şmecherisme spartacusiene în Rahova!” - spune Gelu Duminică.

Atenţie! Imagini care vă pot afecta emoţional!

  

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Cine este bucureşteanul împuşcat mortal de poliţişti: în 2016 a intrat cu maşina în gardul Guvernului: „Mesajul a fost de detaşare faţă de violenţă“

VIDEO Cum au încătuşat agenţii din Vâlcea un individ violent: „Ia uite ce face Poliţia! Nu-ţi fie frică, că n-ai dreptul“

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite