Elevii învaţă online pentru că Primăria Giurgiu nu a avut banii pentru plata în avans a gazului necesar încălzirii unităţilor de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi FOTO edupedu.ro
Elevi FOTO edupedu.ro

Elevii şi preşcolarii din municipiul Giurgiu a început al doilea semestru al anului şcolar în sistem online, din cauză că Primăria nu are resurse financiare pentru a asigura plata agentului termic pentru încălzirea clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ. Situaţia este creată după ce firma cu care Primăria are contract pentru furnizarea de gaz natural a solicitat plata în avans.

„Firma pe care Primăria a contractat-o pentru furnizarea gazului cere plata în avans. Primăria a înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean despre imposibilitatea de a asigura agent termic, pentru că nu avem banii necesari pentru a achita în avans. Vineri a fost făcută o solicitare către Guvern, pentru acordarea unui sprijin în valoare de 12 milioane de lei, sumă care ar ajunge până la începutul lunii martie”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Giurgiu, Georgiana Saltelechi. 

Aceasta a precizat că primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, aşteaptă intervenţia prim-ministrului în sensul unei plafonări a preţului plătit de administraţiile locale la gaz natural. 

Oficialul Primăriei a precizat că instituţia face eforturi pentru a strânge săptămâna aceasta fonduri pentru a asigura plata cel puţin pentru o lună în avans a gazului necesar funcţionării instituţiilor şcolare. 

În municipiul Giurgiu învaţă, în instituţiile şcolare publice, aproximativ 5500 de preşcolari şi elevi.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite