Tragedie în Alba. O tânără de 17 ani nu a auzit trenul în timp ce traversa calea ferată și a fost accidentată mortal

0
Publicat:

O tânără în vârstă de 17 ani a decedat marți, 16 mai, în zona gării din comuna Vințu de Jos. Fata a fost lovită de tren în timp ce traversa calea ferată.

Tânăra a fost lovită de un tren intercity FOTO ziarulunirea.ro
Tânăra a fost lovită de un tren intercity FOTO ziarulunirea.ro

Reprezentații IPJ Alba au precizat că tânăra a fost surprinsă și accidentată mortal la kilometrul 427 + 800, de trenul Intercity 347, Curtici – București Nord.

Tânăra (M. D.) locuia în Vințu de Jos și învăța la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Primele indicii arată că fata intenționa să traverseze calea ferată și nu a auzit faptul că se apropia trenul.

Cadavrul a fost târât câteva zeci de metri de către locomotivă. Pentru scoaterea trupului a fost nevoie de intervenția pompierilor de la descarcerare.

Tânăra era în clasa a 11-a, învățământ dual, la specializarea „operator la mașini cu comandă numerică”. Avea o situație școlară foarte bună, fiind prezentă la toate cursurile și stagiile de practică.

A fost apreciată de profesori, iubită de colegi, fiind o fire sociabilă, veselă. Era cunoscută și apreciată și în comunitatea unde locuia, motiv pentru care șocul dispariției este foarte mare.

Tot marți, a avut loc un accident rutier grav în care a fost implicat și un tren, între Siculeni și Mădăraș Ciuc, în Harghita Un bărbat a murit şi o femeie a fost rănită grav, după ce mașina în care se aflau a fost izbită din plin de un tren. Mașina s-a făcut zob, după ce șoferul ar fi traversat calea ferată fără să se asigure.

În urma accidentului, un bărbat în vârstă de 33 de ani a murit şi o femeie în vârstă de 27 de ani a fost  preluată de elicopterul SMURD Târgu Mureş după stabilizare. Ambele victime au fost încarcerate. 

„Din primele cercetări s-a constatat faptul că, în localitatea Racu, trenul Regio care circula pe direcţia Braşov-Gheorgheni a surprins şi acroşat un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani, din Delniţa, care se angajase în traversarea căii ferate semnalizate cu indicator”, a transmis IPJ Harghita.  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite