Bătrână de 88 de ani, captivă în flăcări. Fiul femeii: „Arde tare! Mama a rămas înăuntru!

0
Publicat:

O femeie în vârstă de 88 de ani a fost salvată de pompieri dintr-un incendiu care a izbucnit în casa acesteia, din localitatea Malu - Giurgiu. Fiul său a reușit să iasă singur din flăcări, inainte de sosirea echipajelor de intervenție.

Incendiul a fost foarte puternic. FOTO ISU Giurgiu
Incendiul a fost foarte puternic. FOTO ISU Giurgiu

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ. Intervenția, una contra-cronometru, a fost impresionantă.

Dispecer:  Băieți grăbiți-vă! În casă se află o persoană! Nu s-au evacuat toți! Cei de acolo nu pot intra, flăcările sunt prea mari!

Șeful turei:  Ajungem într-un minut! Marius și Alex, voi intrați în casă! Trebuie să o găsim pe femeie cât mai repede!

Salvatorii giurgiuveni erau în drum spre Malu, acolo unde ardea casa femeii, iar proprietara nu reușise să iasă. Toți se întrebau ce vor găsi la fața locului și știau un singur lucru: că trebuie să intervină rapid.

Arde rău! Mama a rămas înăuntru, vă rog să o salvați", a strigat fiul bătrânei, când au ajuns pompierii.

„Mamaie, ne auzi?”

Le-a mai spus că mama sa are 88 de ani și că se deplasează cu dificultate.

Acoperișul ardea ca o torță, iar casa era plină de fum. Marius și Alex au luat aparatele de respirat și au intrat. De afară, Alin se asigura că aceștia sunt în siguranță și încerca să vadă pe fereastră unde se află femeia.

"Mamaie, ne auzi? Suntem de la pompieri!", a strigat pompierul.

Femeia n-a răspuns. Prin fumul dens, salvatorii nu s-au oprit din căutat. Au comunicat în permanență, până când au găsit-o căzută în hol, inconștientă, dar cu funcții vitale, cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon.

"Este inconștientă, dar respiră! S-a intoxicat cu fum" a spus unul dintre pompieri.

Au luat-o în brațe și au ieșit imediat din casă, sub privirile fiului și ale vecinilor care se rugau ca aceasta să fie bine.

Bătrâna a fost preluată de SMURD

A fost preluată imediat de ambulanță și de paramedicii SMURD care i-au acordat primul ajutor și au transportat-o la spital.

Abia la finalul misiunii, când incendiul a fost stins, pompierii au răsuflat ușurați. Au salvat o viață, iar acest lucru nu îl vor uita niciodată!

„Felicitări, Alin, Marius, Alex și tuturor pompierilor care au intervenit la acest caz!”, a transmis Isu Giurgiu.

Incendiul a distrus locuința și o anexă.  FOTO ISU Giurgiu
Incendiul a distrus locuința și o anexă. FOTO ISU Giurgiu

Flăcările au cuprins și o magazie

Concomitent cu acțiunea de căutare-salvare, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului care se manifesta violent la nivelul acoperișului și la o magazie.

Cei trei salvatori. FOTO ISU Giurgiu
Cei trei salvatori. FOTO ISU Giurgiu

Suprafața afectată de incendiu a fost de aproximativ 200 mp. Au ars electrocasnice, mobilierul din bucătărie, butelii și o plită. S-au deteriorat tavanul și pereții din baie, bucătărie și din două camere”, precizează ISU Giurgiu.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut pe materiale combustibile (grătar nestins corespunzător).

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite