Asistaţii de la Cantina Săracilor mănâncă de şase lei pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 84 de persoane care mănâncă zilnic la Cantina de Ajutor Social Giurgiu trebuie să se „mulţumească” cu hrană în valoare de şase lei. După cum declară şeful Cantinei de Ajutor Social, Adrian Chiripuci, suma este stabilită prin hotărâre de guvern, şi nu a mai fost înnoită de mai bine de doi ani de zile.

„Pe categorii de vârstă, vă pot spune că peste 80% dintre asistaţi sunt copii, sub 18 ani”, declară Adrian Chiripuci.
Cu toate că le-au fost oferite condiţii de a servi masa chiar în incinta cantinei – şi chiar acesta era dezideratul primarului Lucian Iliescu – majoritatea asistaţilor preferă, în continuare, să vină cu „sufertaşul” pentru a-şi ridica mâncarea de la cantină.
„Din păcate, nu îi putem obliga în niciun fel să renunţe la obiceiul acesta. Aşa au apucat, şi aşa procedează în continuare. Suntem siguri că în afară de persoana asistată, din porţia acesteia mănâncă şi alţi membri ai familiei”, mai declara şeful Cantinei de Ajutor Social Giurgiu.

Numărul celor care apelează la serviciile cantinei este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu aproximativ 15% dar se aşteaptă ca în perioada imediat următoare şi odată cu venirea sezonului rece, numărul asistaţilor să depăşească 100.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite