„Ajutați-mă! Fetița nu respiră!”. Pompierul care a intervenit e „Salvatorul de Onoare al anului”

0
0

Plutonierul adjutant șef Cornel Ghincea a fost desemnat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență drept „Salvatorul de Onoare al anului”, după o manevră promptă cu care a salvat viața unei fetițe.

Plutonierul adjutant șef  Cornel  Ghincea. FOTO ISU Giurgiu
Plutonierul adjutant șef Cornel Ghincea. FOTO ISU Giurgiu

Intervenția pompierului care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit și care a făcut diferența între viață și moarte are o poveste emoționantă.

Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un moment dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe. «Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac!», striga femeia disperată” , își amintește Cornel Ghincea.

Pompierul a intrat imediat în curte și a luat copilul în brațe.

Atunci am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii. Ca paramedic SMURD știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze. O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație...”, își amintește pompierul.

A devenit „Salvatorul de Onoare al anului”

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel este pompier din anul 2007, și este un exemplu pentru colegii săi.

Insigna onorifică „Salvatorul de Onoare al anului” i-a fost acordată cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

S-a remarcat prin performanțe profesionale deosebite, a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol”, a transmis IGSU.

Tragedia care a zguduit o țară

Amintim că la începutul anului trecut, o tragedie fără margini s-a abătut asupra unei familii din Maramureş. Un copil în vârstă de cinci ani a murit chiar de ziua lui, după ce s-a înecat cu rotiţa unei jucării dintr-un ou cu surprize.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş a fost primul sesizat cu privire la producerea nefericitului eveniment. Băiețelul a fost transportat la spital de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar pentru el a fost prea târziu.

Giurgiu


Ultimele știri
Cele mai citite