Vremea rea amână deschiderea Parcului de Aventură „ESCAPELAND” din Pădurea Gârboavele Galați

0
Publicat:

Inaugurarea oficială a Parcului de Aventură din Pădurea Gârboavele, Galați, a fost amânată, din cauza vremii nefavorabile. Locul de agrement ar fi trebuit să fie deschis deschis publicului vineri, 7 aprilie.

Deschiderea parcului de aventură din Galați, amânată din cauza vremii FOTO: CJ Galați
Deschiderea parcului de aventură din Galați, amânată din cauza vremii FOTO: CJ Galați

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ploi, vânt puternic, temperaturi extrem de scăzute), deschiderea Parcului Aventura din Pădurea Gârboavele, pe care am fi dorit să o realizăm înainte de Sărbătoarea Floriilor, se amână până la o dată ulterioară, care va fi anunțată în timp util”, a transmis Consiliul Județean Galați.

Parcul de aventură este amenajat în Pădurea Gârboavele din Galați, aflat la 15 kilometri.

Parcul de aventură are 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri. Turiștii vor putea încerca trasee precum „scara amiralului”, „fusurile suspendate” sau „podul tibetan”.

Locul de agrement este amenajat de Consiliul Județean Galați cu fonduri europene de peste 1,6 milioane de lei. 

Tarifele de acces la „ESCAPELAND” vor fi diferențiate pe copii și adulți, timpul săptămânii și weekend. Cele mai mici prețuri vor fi pentru copii, în timpul săptămânii, în jur de 20 lei, iar cele mai mari vor fi pentru adulți în weekend, în jur de 40 lei.

Parc pe locul unei foste Uzine de Apă

Lucrări aproape de finalizare și la parcul de aventură, de lângă Plaja Dunărea din Galați. Anunțul a fost de primarul municipiului, Ionuţ Pucheanu, care a publicat mai multe fotografii cu locul de agrement.

Parcul de aventură s-a construit pe locul unei foste Uzine de Apă, construită în timpul regelui Carol I. Locul de agrement va avea pumptrack pentru sporturi cu role, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru, totul în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ patru milioane de euro.

„Pentru prima dată, vom avea în orașul nostru un spațiu modern pentru cei care doresc să-și petreacă timpul liber în mod activ. Deja acest loc din apropierea Plajei Dunărea s-a schimbat foarte mult, iar în prezent se lucrează la sistemul electric. Parcul va avea traseu pentru bicicliști, traseu motric, tobogan, amfiteatru, alei, mobilier urban, sistem wi-fi și camere video”, a transmis primarul Ionuț Pucheanu, pe Facebook.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite