Urmărit internaţional reţinut în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la reţinerea contrabandistului FOTO Poliţia de Frontieră
Imagine de la reţinerea contrabandistului FOTO Poliţia de Frontieră

Bărbatul în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetăţenie (română şi moldovenească), avea emis de autorităţile române un mandat de arestare pentru contrabandă. Deşi ştia că este căutat, individul a încercat totuşi să intre din nou în România.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat în vârstă de 40 de ani pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, emis de autorităţile române.

Urmăritul internaţional a fost prins în data de 22 octombrie 2019, în jurul orei 7.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea (judeţul Galaţi), unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în România.  

Acesta, pe nume Valeriu R., are dublă cetăţenie (română şi moldovenească) şi se pare că ar fi fost implicat recent în săvârşirea mai multor infracţiuni, împreună cu o serie de cetăţeni români. El ştia că este anchetat, însă asta nu l-a oprit să încerce să intre pe teritoriul României, deşi era evident că există riscul de a fi reţinut.

„La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat faptul că pe numele bărbatului era emisă, din data de 16 octombrie 2019, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autorităţile din România, pentru săvârşirea infracţiunii de  contrabandă”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Valeriu R. a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi, în vederea luării măsurilor legale care se impun.
 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite