UPDATE O nouă intoxicaţie în masă la Galaţi: 36 de elevi de la o şcoală din oraş au fost duşi cu ambulanţele la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totul s-a petrecut la Şcoala Gimnazială Nr. 40 din Galaţi. Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi maşina de Transport Victime Multiple au fost chemate de urgenţă la unitatea de învăţământ.

UPDATE, ORA 13:15

36 de elevi de la clasele II-VIII, de la şcoala Gimnazială nr. 40 din Galaţi au fost duşi cu ambulanţele, joi la prânz, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi, după ce au acuzat dureri de burtă, de cap, vărsături şi diaree.

În cazul a 11 elevi, cadrele medicale au decis transferul lor la Spitalul de Boli Infecţioase.

„Ne dorim să aflăm care este cauza acestei probleme care, din păcate, a fost din nou activată la nivelul judeţului Galaţi. Voi ţine permanent legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, în funcţie de ceea ce spun şi dumnealor vom lua decizii în continuare cu privire la distribuirea acestui lapte”, a declarat Mioara Enache, Inspector şcolar general în cadrul ISJ Galaţi.  

O nouă intoxicaţie în masă la Galaţi: 36 de elevi de la o şcoală din oraş au fost duşi cu ambulanţele la spital

Primele concluzii ale medicilor sunt că principalul suspect de declanşarea simptomelor amintite este laptele şcolarului. Acesta este distribuit de două zile din nou în şcolile gălăţene (după ce furnizarea fusese oprită ca urmare a îmbolnăvirii a 19 elevi de la Şcoala Generală nr. 3 din Pechea), însă firma distribuitoare (Mazepa SRL Galaţi) a renunţat la producătorul din Başov şi a apelat la un nou producător, respectiv „La Dorna”.

Evident, rămâne de văzut ce vor scoate la iveală analizele de laborator, dat fiind că este destul de ciudat ca într-un timp atât de scurt să apară două focare de toxiinfecţie alimentară. De altfel, deja lucrurile încep să se precipite, având în vedere că, se pare, îmbolnăvirea de la Pechea n-ar fi fost produsă de lapte.

Şapte elevi au fost aduşi la spital cu Autospeciala pentru transportul victimelor multiple FOTO Oana Cernat

image

Primăria a cerut verificări temeinice în şcoli 

Primarul Marius Stan i-a cerut consilierului său pe probleme de educaţie, Florin Cernat, să îl informeze cu privire la evoluţia stării de sănătate a copiilor, cu privire la cauzele care ar fi putut declanşa acest focar de toxiinfecţie alimentară, dar şi dacă acestea au legătură cu distribuirea produselor lactate şi de panificaţie în unităţile de învăţământ, prin programul guvernamental ”Cornul şi laptele”.

Viceprimarul Florin Popa are ca atribuţie de serviciu, prin dispoziţie de primar, să verifice aplicarea OUG 96/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie elevilor din clasele I-VIII şi îl va informa pe primar cu privire la rezultatul verificărilor efectuate.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Cei 36 de copii au început să se simtă rău în timpul orelor de curs. Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, elevii prezintă dureri abdominale, greaţă, vărsături şi diaree. Cu toţii sunt acum transportaţi către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi.  

Vă reamintim că, pe 4 martie, 19 elevi din comuna gălăţeană Pechea au ajuns la spital tot după o toxiinfecţie în masă. Deşi a trecut aproape o săptămână de la incident autorităţile încă nu au depista cauza îmbolnăvirii.

 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite