Un copil din Galaţi este bolnav de gripă porcină cu virus AH1N1. Institutul Cantacuzino a confirmat diagnosticul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere că bolnavul contagios a venit contact cu multe persoane, nu este exclus ca, în zilele următoare, să apară şi alte cazuri. Vaccinul antigripal utilizat în acest sezon imunizează şi împotriva gripei porcine.

Informaţia a fost confirmată de către directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi după ce rezultatul analizelor, efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a fost pozitiv.

„Pacientul este băiat, în vârstă de 9 ani, din Galaţi, care a început să se simtă rău încă de pe data de 19 ianuarie. Acuza dureri de cap şi musculare, tuşea şi avea febră.  Pentru că simptomele au devenit mai intense, în data de 21 ianuarie, părinţii au prezentat copilul medicului de familie care l-a consultat şi având în vedere tabloul clinic de gripă a recoltat probe biologice pe care le-a trimis la Bucureşti. Ulterior, Institutul Cantacuzino a confirmat tulpina virală AH1N1, a gripei porcine. În prezent, starea copilului s-a ameliorat şi i se administrează tratament la domiciliu,”, a declarat dr Mihai Boldea, directorul DSP.

Medicul a mai spus că persoanele care au avut grijă să se imunizeze împotriva gripei n-au niciun motiv de îngrijorare întrucât în compoziţia vaccinului administrat în acest sezon se regăseşte şi tulpina virală AH1N1.

Având în vedere că bolnavul infectat cu o tulpină virală cu potenţial pandemic, deci contagios, a frecventat o colectivitate şcolară rămâne de văzut dacă în zilele următoare nu vor apare şi alte cazuri.

Un bărbat de 61 de ani din Cluj a murit, zilele trecute (în data de 18 ianuarie), după ce i-a fost stabilit diadnosticul de gripă porcină. Acesta se prezentase, marţi 15 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Cuj, cu febră, tuse şi durere în gât, după ce, timp de cinci zile, n-a fost la medic şi nu a urmat vreun tratament.

Este foarte important ca atunci când recunoaşteţi simptomele gripei: durere în gât, tuse, febră peste 38 de grade Celsius, să mergeţi la medicul de familie sau la camera de gardă a unui spital pentru consultaţie şi prescrierea tratamentului. De asemenea, esate important să nu mergeţi la serviciu, iar elevii şi preşcolarii să întrerupă frecventarea şcolii  sau dupăa caz, a grădiniţei. Reintegrarea în colectivitate trebuie să se facă numai cu acordul medicului. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite