Un conducător auto a fost prins de radar când circula cu 183 km/h. Ce amendă i-au aplicat poliţiştii şi pe ce perioadă i-a fost suspendat permisul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii gălăţeni au reţinut 30  permise de conducere şi au aplicat 115 sancţiuni contravenţionale într-un interval de doar două zile, în urma unei acţiuni având ca scop combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

În perioada 5-6 mai, poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi şi Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă în judeţ, vizaţi fiind şoferii care au apăsat pedala de acceleraţie mai mult decât era necesar.

”Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 115 contravenţii la regimul rutier, aplicând tot atâtea sancţiuni contravenţionale, dintre care 76 pentru nerespectarea vitezei legale, nouă pentru neportul centurii de siguranţă, cinci pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, trei pentru defecţiuni tehnice. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 68.055 de lei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 30 permise de conducere, dintre care 20 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, opt pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi două pentru alte abateri la regimul rutier. În cazul celor trei sancţiuni contravenţionale aplicate pentru defecţiuni tehnice, au fost reţinute certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Unul dintre conducătorii auto, sancţionat pentru nerespectarea regimului legal de viteză, a fost depistat pe D.N. 25, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Hanu Conachi, într-o zonă cu limita de viteză 90 km/h. Viteza înregistrată de aparatul radar pentru autoturismul condus de tânărul de 25 ani a fost de 183 km/h. Poliţiştii au sancţionat contravenientul cu suma de 3.480 de lei, luându-se şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile.

Un alt conducător auto, în vârstă de 35 de ani, a fost depistat de poliţişti în localitatea Lieşti, conducând un autoturism cu viteza de 119 km/h, viteză înregistrată de aparatul radar. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.350 de lei, luându-se totodată, măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite