Tururi cu ghid la Galaţi, pentru prima oară în istoria oraşului. O agenţie de turism vrea să demonstreze că urbea de la Dunăre are ce arăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi, zona Portului FOTO George Nica
Galaţi, zona Portului FOTO George Nica

Cei care vor să vadă Galaţiul prin asistaţi de profesionişti în turism au acum oportunitatea de a se înscrie la trei astfel de tururi: „Cunoaşte Oraşul”, „O istorie zbuciumată” şi „Artă la Dunăre”.

Atunci când, în urmă cu câteva luni, o organizaţie neguvernamentală a adus în faţa publicului posibilitatea de a face un tur al clădirilor istorice din Galaţi, iniţiativa a trezit un interes major şi a arătat că inclusiv localnicii simt nevoie să-şi vadă oraşul sub asistenţă de specialitate.

Ideea a fost preluată din vara lui 2016 de o agenţie de turism din Galaţi (Must Travel), care a pus la punt nu unul, ci trei tipuri de tururi diferite ale oraşului Galaţi, fiecare cu specificul lui.

Partea şi mai interesantă este că fiecare dintre tururi poate fi personalizat la solicitarea clienţilor, astfel încât să acopere anumite obiective şi să dureze un anumit timp. Evident, şi tarifele sunt negociabile, în funcţie de cererile exprese ale grupului respectiv.

Prima variantă de tur se numeşte „Cunoaşte Oraşul”. Este un tur general, cu informaţii despre istoria oraşului (cea ştiută şi cea mai puţin ştiută), în care se pot descoperi locuri fascinante,  cu poveşti pe măsură.

Nu pot lipsi din acest tut Faleza Dunării (cea mai lungă faleză amenajată pentru promenadă de pe tot cursul Dunării), turnul de televiune (cel mai înalt restaurant din România), Muzeul de Arte Vizuale (unul dintre foarte puţinele muzee de profil din ţară) sau Grădina Botanică.

Dacă alegeţi turul „O istorie zbuciumată”, veţi afla despre perioadele de glorie  ale celui mai occidental oraş românesc de dinainte de Al Doilea Război Mondial, dar şi despre marile distrugeri prin care a trecut urbea în timpul războiului şi al perioadei comuniste.

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii FOTO Adevărul

Stau mărturie în acest sens câteva obiective istorice de mare importanţă, cum ar fi fostul sediul al Comisiei Europene a Dunării (actualmente Biblioteca „VA Urechia”), ansamblurile urbanistice de pe străzile Domnească şi Mihai Bravu, dar şi bogatele colecţii ale Muzeului de Istorie Paul Păltănea (cu secţiile Casa Cuza şi Casa Colecţiilor) şi ale Muzeului Istoriei şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos.

În fine, a treia variantă de tur, „Artă la Dunăre”, vă dezvăluie amănunte despre expoziţia de sculptură în metal  de pe faleză, unică în lume. Expoziţia este rezultatul unei tabere de sculptură în metal care a avut vernisajul pe 12 septembrie 1976. Cei mai revelanţi dintre autori sunt: Gheorghe Turcu, Ingo Glass Vasilica Marinescu-Kasnovski, Silviu Catagoi, Elod Kocsis, Constantin Popovici şi Nicolae Şaptefraţi.

image

Fructul Soarelui, una dintre cele mai cunoscute sculpturi în metal de la Galaţi. FOTO Adevărul.

„Veţi putea afla şi alte lucruri, cum ar fi modul cum a devenit elicea simbolul oraşului şi ce trebuia de fapt să fie şi vom trece în revistă toate planurile artistice”, precizează organizatorii.

Preţurile tururilor sunt negociabile, în funcţie de traseul solicitat, timpul alocat şi alte solictări speciale ale clienţilor.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite