Trageri cu muniție de război lângă Galați, se vor auzi explozii. Apelul autorităților: „Populația să nu intre în panică!“

0
Publicat:

Timp de aproape o lună, vor fi trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan, din Galați. Populația nu trebuie să intre în panică din cauza bubuiturilor, acestea fiind exerciții militare uzuale, au transmis autoritățile.

Trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan FOTO: MApN
Trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan FOTO: MApN

„Ca urmare a adresei transmisă de Garnizoana Galați, Instituția Prefectului – Județul Galați vă informează că, în perioada 05.03.2024 - 29.03.2024, în poligonul Centrului de Instrucție pentru Luptă Smârdan vor fi organizate și executate trageri cu muniție reală după următorul program: 05-07.03.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-20:00; 13-15.03.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-20:00; 18-22.03.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-20:00; 25- 29.03.2024, zilnic, în intervalul orar 09:00-01:00”, a precizat Prefectura Galați.

Pe perioada tragerilor este interzis accesul populației, animalelor si vehiculelor în perimetrul poligonului. De asemenea, trebuie respectate restricțiile de circulație pe drumurile de acces spre poligon și semnificațiile tăblițelor/ panourilor indicatoare ”Trecerea interzisă – Poligon de tragere”.

Populația nu trebuie să intre în panică, acestea fiind exerciții militare uzuale, planificate de Garnizoana Galați”, au precizat autoritățile.

Bubuiturile din poligonul Smârdan îi sperie pe localnici

Bubuiturile provocate de exercițiile militare din poligonul Smârdan, județul Galați, îi sperie pe localnici, care spun că nu mai pot dormi noaptea, iar pe pereții caselor au apărut crăpături.

Deși sunt obișnuiți cu bubuiturile provocate de trageri, oamenii spun că acestea s-au intensificat de când a început războiul în Ucraina.

Mai grav este că zgomotele puternice din poligon i-a afectat și pe copii. De asemenea, localnicii spun că au fisuri în case, în urma bubuiturilor provocate de echipamentele militare.

Localitatea se află lângă Centrul de Instruire pentru Luptă Smârdan, unde, periodic, se efectuează trageri cu muniție de război. Chiar în aceste zile, sute de militari din garnizoanele Focșani, Brăila, Galați București participă la exercițiul Justice Sword 23.II.

Poligonul de tragere Smârdan se află în partea de sud a judeţului Galaţi, la 15 kilometri de municipiul Galaţi, pe teritoriul comunei Smârdan. A fost înfiinţat în 1951 şi are o suprafaţă de aproape 10.000 de hectare.

Aici se poate asigura cazarea pentru sute de militari. Acest poligon este omologat pentru exerciţii ale infanteriei, tancurilor, trupelor chimice, precum şi trageri ale aviaţiei. În ultimii ani, la Smârdan s-au derulat exerciţii militare multinaţionale de mare amploare.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite