Topul celor mai aiuritoare plângeri în justiţie: românul care l-a reclamat pe Dumnezeu şi inginera care cere ordin de restricţie pentru extratereştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe rolul instanţelor s-au adunat de-a lungul anilor numeroase cauze bizare, pe care Justiţia este nevoită să le înregistreze şi să le dea termene de judecată, deşi este vorba, cât se poate de clar, de plângeri aberante, fără obiect.

În ultimii ani, instanţele din România au fost asaltate cu zeci de mii de plângeri bizare, care nu au nicio legătură cu actul de justiţie aşa cum este el definit de legislaţia românească. Acest potop de cauze inutile, la care nu poate fi date soluţii, a fost posibil pe fondului faptului că Justiţia română nu are suficiente proceduri preliminare care să oprească din start un proces absurd.

Un mic pas spre corectarea problemelor a fost făcut în 2016, în privinţa cauzelor penale, prin introducerea camerei preliminare, însă în zona litigiilor de natură civilă lucrurile sunt în continuare într-un soi de degringoladă care blochează deseori instanţele.

Trebuie spus că indiferent de conţinutul unei acţiuni civile sau penale, magistraţii au obligaţia de a o înregistra şi analiza. Judecătorii au invocat în nenumărate rânduri volumul uriaş de lucru al instanţelor, printre motivele care duc la supraaglomerare fiind şi acţiunile numeroase care ar putea fi catalogate ca fiind bizare, însă nicio lege nu poate bloca dreptul la justiţie al cetăţenilor, indiferent dacă-s sănătoşi la cap sau nu.

Românii care cer ordin de restricţie pentru extratereştri

Un alt caz celebru este cel al unei inginere pensionare din Galaţi  care a decis să ceară judecătorilor să emită un ordin de restricţie pentru extratereştrii care o atacă cu o armă supersecretă de schimbat gândurile.

Evident, magistraţii nu au reuşit să îndeplinească procedura citării pârâţilor, însă nici reclamanta nu a putut dovedi prejudiciul creat. Aşa că înfruntarea s-a încheiata „remiză”, prin clasarea dosarului.

Reclamaţii similare au fost înregistrate şi pe rolul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti (o femeie care crede că extratereştrii o anesteziază prin apa de la robinet, pentru ca apoi să o răpească pentru experimente), dar şi pe rolul Judecătoriei Arad (o femeie care spune că răpirile extraterestre se produc după ce este anesteziată cu u gaz incolor, inodor şi insipid).

Să-mi dai CP-urile înapoi!

Un caz la fel de bizar îl are ca protagonist pe un botoşănean care a dat în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie, solicitând magistraţilor „să li se recunoască (întregii familii) CNP-urile cu care s-au născut şi să se restituie CNP-urile furate din baza de date securizată a Poliţiei Române”.

Bărbatul a solicitat şi „ridicarea codurilor prin care întreaga sa familie este urmărită în mod ilegal, localizată şi atacată cu radiaţii” precum şi „oprirea de urgenţă a atacului terorist cu radiaţii ce se desfăşoară în formă continuată asupra sa şi a întregii sale familii”. 

În acţiunea deschisă la Judecătoria Botoşani, magistraţii n-au avut încotro şi au luat în considerare plângerea bărbatului, drept pentru care au dispus formarea unui dosar având ca obiect „obligaţie de a face”, urmând ca în timpul procesului să se stabilească temeinicia acţiunii.

Sexul şi problemele lui juridice

Un braşovean s-a adresat instanţei după ce o firmă pentru comercializare jucăriilor erotice a refuzat să-i schimbe femeia gonflabilă achiziţionată şi folosită. Motivul invocat de reclamant a fost că acesta nu seamănă cu poza de pe ambalaj şi, în plus, nu i-a oferit satisfacţia aşteptată, deşi a încercat-o de mai multe ori. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Braşov, rămând de văzut cum vor trata magistraţii problema.

La „modă” sunt şi procesele legate de prezervative de proastă calitate, astfel de doare fiind înregistrate la judecătoriile din Constanţa, Cluj, Focşani şi Sector 4 Bucureşti.

Omul care l-a dat în judecată pe Dumnezeu

Unul dintre cele mai complicate litigii înregistrate vreodată pe rolul Judecătoriei Galaţi a fost cel în care un român l-a dat în judecată pe însuşi Dumnezeu, pe care la-a chemat în faţa judecătorilor pământeni pentru a da socoteală pentru „justiţia divină strâmbă”.

Cetăţeanul a atestat cu mai multe documente faptul că a suferit de-a lungul vieţii numeroase traume (accidente, decese premature în familie, îmbolnăvări grave etc), punând totul pe seama faptului că Dumnezeu nu ar fi vegheat să-l apere de necazuri, deşi el este un bun creştin. În acest scop, a depus chiar o adeverinţă prin care preotul paroh atesta faptul că participă regulat la slujbele religioase.

În cele din urmă, după aproape cinci ani de termene inutile, procesul a încetat, judecătorii concluzionând că „nu poate fi stabilite domiciliul pârâtului şi nici întinderea răspunderii materiale”.

Pe lângă acest litigiu, procesul deschis de o tânără din Călăraşi, care s-a plâns judecătorilor că horoscopul dintr-un ziar local a fost înşelător, deoarece nu i-a mers bine şi nu a câştigat la jocuri de noroc, pare o simplă bagatelă.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Cel mai stupid obicei de nuntă din România: spartul ţiglelor de pe casă, cu toporul, cu bacşiş şi cu urări de noroc

Misterul extratereştrilor de la Cerţeşti. Întâlnirea de gradul III care a provocat anchete oficiale şi bancuri locale

Misterul relicvelor egiptene găsite în sudul Moldovei. Au fost aduse de romani sau dacii făceau troc cu faraonii?

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite