Toalete „puplice“ montate la Galaţi exact înainte de mitingul PSD. Aparatele „aceptă bagnote“, dar nu funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO viata-libera.ro
FOTO viata-libera.ro

Primăria Galaţi a racordat la apă şi canalizare 23 dintre cele 40 de toalete modulare cumpărate recent, una dintre acestea fiind instalată la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde va avea loc astăzi un miting PSD. Deşi toaletele ar trebui să fie funcţionale, uşile acestora nu se deschid.

Gălăţenii care au dorit să folosească sâmbătă, 11 mai, toaletele instalate de municipalitate în diverse zone din oraş au constatat că uşile acestora nu se deschid.

Un miting la care liderii PSD au estimat participarea a 30.000 de oameni are loc sâmbătă, 11 mai, la Galaţi. Sute de gălăţeni au înregistrat un contra-protest

„Unitatea aceptă bagnote de 1 leu şi 5 lei; Vă rugăm închideţi uşa la părăsirea toaletei; sumele de bani introduse în plus se vor consuma la utilizări ulteriore ale toaletei puplice”, se poate citi pe un afiş lipit de uşa toaletei modulare amplasate în Parcul Şahiştilor din Ţiglina I.

Un afiş identic era lipit vineri, 10 mai, şi pe uşa toaletei amplasate în vecinătatea Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, unde va avea loc astăzi un miting al PSD. Nici la această toaletă oamenii nu au putut avea acces din acelaşi motiv: nu se deschide uşa.

Pentru achiziţia şi montajul a 40 de toalete moderne, Primăria din Galaţi a încheiat cu firma Agioser Construcţii Civile şi Industriale un acord-cadru în valoare maximă de 2.378.013 lei cu TVA. Valoarea totală a primului contract subsecvent pentru primele zece WC-uri este de 646.874 lei cu TVA.

mesaj toaleta

FOTO captură Viaţa Liberă

Conform municipalităţii, valoarea unei toalete modulare este, în medie, de 64.687,40 de lei (inclusiv costurile de racorduri la utilităţi - apă, canalizare, energie electrică). Trebuie spus că pentru realizarea instalaţiei electrice de utilizare la primele zece WC-uri, a fost încheiat un contract în valoare de 27.965 de lei cu TVA, SC VIM Engineenering SRL.

Astăzi, 11 mai, are loc la Galaţi un miting electoral al PSD, la care social-democraţii speră să adune 30.000 de oameni. Mai multe contramanifestaţii au fost anunţate în acelaşi timp. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite