Sute de amenzi încasate de şoferi pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde şi pe locurile destinate persoanelor cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

În luna februarie, poliţiştii locali au aplicat 643 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 156.265 de lei şi 571 de puncte penalizare.

Din numărul total de amenzi aplicate în luna februarie, 57 au fost date conducătorilor auto care au parcat/staţionat sau oprit neregulamentar în zona Palatului de Justiţie şi la Colegiul Naţional „Costache Negri”. Valoarea sancţiunilor aplicate, conform prevederilor OUG 195/2002, depăşeşte 14.000 de lei, iar punctele penalizare au fost în număr de 108. Tot în cele două zone, pentru refuz de legitimare şi injurii, au fost aplicate trei sancţiuni în baza legii 61/1991.

În cadrul planului de măsuri „Siguranţa în trafic”, în luna februarie, cele mai multe sancţiuni au fost date pentru încălcarea prevederilor HCL 260/2018 – 313 de amenzi (parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde, parcarea pe scuar, pe locurile destinate persoanelor cu handicap), alte 309 de amenzi au fost date în baza OUG 195/2002, pentru oprire, staţionare, parcare neregulamentară. Tot luna trecută au mai fost aplicate sancţiunui pentru încălcarea Legii 61/1991, HCL 425/2011 şi HCL 335/2014.

În luna martie 2019, poliţiştii locali vor acţiona în următoarele zone:

-strada Brăilei – zona Colegiului Naţional „Costache Negri”;

-strada Prelungirea George Coşbuc c/c strada Brăilei – zona Palatului de Justiţie;

-strada Portului, tronsonul cuprins între strada Navelor şi strada Ana Ipătescu;

-strada Traian, tronsonul cuprins între strada Tecuci şi bulevardul Marii Uniri;

-strada Cloşca, Parc Cloşca, Stadionul Siderurgistul;

-strada Brăilei  c/c  bulevardul George Coşbuc;

-strada Constructorilor, Complex Ţiglina II;

-strada Crizantemelor;

-strada Oţelarilor;

-sens giratoriu bulevardul Galaţi / bulevardul Dunărea –Şc. Gimnazială. nr. 3;

-Şcoala Gimnazială nr. 12 ”Miron Costin” şi Biserica ”Sf. Mina”;

-strada Nae Leonard;

-strada Afinului între strada Domnească şi Spitalul TBC;

-strada Radu Negru, între strada Traian şi strada Domnească ;

-strada Traian, între strada Rizer şi strada Basarabiei;

-bulevardul George Coşbuc – strada Tecuci şi strada Al. Măcelaru.

În două luni de la demararea planului de măsuri „Siguranţa în trafic”, poliţiştii locali au aplicat 1.109 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 312.995 de lei, fiind aplicate şi 945 de puncte de penalizare.

”Planul de măsuri „Siguranţa în trafic” se va derula la nivelul municipiului Galaţi până la finele lunii decembrie 2019. Pe tot parcursul anului, poliţiştii locali de la Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră vor acţiona pe străzile intens circulate, în zona uniăţilor de învăţământ, apoi pe străzile secundare. În cadrul planului de măsuri mai sunt vizate trecerile de pietoni, dar şi staţiile destinate mijloacelor de transport în comun”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite