Spectacol caritabil, marţi seară, la Galaţi. Din banii strânşi se vor cumpăra incubatoare pentru nou-născuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din spectacolul Mimoza FOTO Teatrul BP Hasdeu
Imagine din spectacolul Mimoza FOTO Teatrul BP Hasdeu

Evenimentul este organizat de Clubul Rotary Galaţi Donaris în parteneriat cu Asociaţia Culturală ”Cavaleria” Galaţi. Spectacolul are loc la Teatru Naţional „Nae Leonard”, marţi, 4 decembrie 2018, de la orele 19,00.

Eveniment caritabil, marţi, 4 decembrie 2018, de la ora 19,00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi. Spectatorii au ocazia să vadă piesa de teatru „Mimoza”, după „Pensiune completă” de Pierre Chesnot, în adaptarea artiştilor de la teatrul „B.P. Hasdeu” din Chişinău.

Evenimentul este primul dintr-un şir de evenimente artistice caritabile de strângere de fonduri în vederea achiziţionării de incubatoare pentru nou-născuţii de la secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţa Sf.Apostol Andrei din Galaţi. Este organizat de Clubul Rotary Galaţi Donaris, în parteneriat cu Asociaţia Culturală ”Cavaleria” Galaţi.

În linii mari, spectacolul de marţi seară este o comedie bulevardieră de mare succes. Un regizor de televiziune, pretextându-şi escapadele pe Coasta de Azur prin necesitatea efectuării unor filmări, dar evadând astfel de sub tutela agasantă a unei soţii cu apucături virile, poposea de fapt la vila amantei sale, adulterul căreia era cauzat nu doar de o sete de aventură, ci şi de anostitatea vieţii într-un imobil „cu şase camere”, în care dormea „de una singură”, deoarece soţul, căpitan de submarin, perioade îndelungate era implicat în misiuni. 

Lucrurile se complică atunci când soţia regizorului decise să-şi facă o vacanţă la „hotelul” în care descindea soţul, astfel cei doi amorezi fiind nevoiţi să transforme precipitaţi vila într-o pensiune. O nouă răsturnare de situaţie s-a produs la venirea inopinată a căpitanului, când regizorul a transformat pretinsul hotel „Mimoza” într-un fals platou de filmare.

Regia – Gheorghe Mândru
Scenografia – Marcel Manole
Ilustraţia muzicală – Stela Botez
Distribuţia:
Jean-Francois Moncey – Oleg Mereoară
Cecile Moncey – Rodica Ciobanu, Nadejda Donea
Charles Henri Martique – Tudor Andriuţă
Megali Martique – Diana Mititelu Aina Carp
Hans Muller – Oleg Căşuneanu
Heidi Muller – Viorica Leonte, Maria Ciobănică
M.Legris – Ion Furnică
Paquerette – Cezara Petrioglu, Alina Carp
Nadine Dujardin – Aurica Ţurcanu
Marc Dujardin – Mihai Ţăruş
Vincent Blanchard – Constantin Mocanu

„În ansamblu, spectacolul dezvăluie particularităţile unui stil regizoral ispitit de grotesc şi exuberanţă, dar şi de valorificarea cât mai amplă a potenţialului şi creativităţii fiecărui actor în parte, inclusiv prin intuiţia elevată a actorului potrivit în rolul potrivit. Este un spectacol de divertisment, în spiritul tradiţiilor comediei bulevardiere, fără conotaţii moralizatoare şi pretenţii de argumentare psihologică a situaţiilor şi a comportamentului personajelor, explorându-se zelos un text cu un subiect impregnat de confuzii şi surprize”, spun organizatorii despre punerea în scenă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite