Şoferiţa beată care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni nu va merge la închisoare. Victima era însărcinată şi a pierdut copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a scăpat cu viaţă, dar a pierdut copilul Foto: ziarulclujean.ro
Femeia a scăpat cu viaţă, dar a pierdut copilul Foto: ziarulclujean.ro

O gălăţeancă condamnată iniţial la un an şi 6 luni de închisoare cu executare pentru vătămare corporală din culpă nu va face închisoare, după ce Curtea de Apel Galaţi i-a suspendat pedeapsa. Femeia băuse bere şi alcool, iar apoi s-a urcat la volan şi a spulberat o gravidă pe trecerea de pietoni.

O plimbare în oraş s-a transformat într-un coşmar pentru familia Pârlica din Galaţi. Pe 4 septembrie 2015, soţii Pârlica se plimbau pe Faleza Superioară din Galaţi, iar la un moment dat au traversat o trecere de pietoni, în dreptul Curţii de Conturi, pe bulevardul Marea Unire.

Un şofer i-a acordat prioritate pe banda lui de circulaţie, dar o maşină care venea pe cealaltă bandă nu a mai oprit şi a lovit-o în plin pe Alina Pârlica.

Victima a fost transportată la spital, iar medicii au reuşit să îi salveze viaţa, nu însă şi pe cea a copilului pe care îl purta în pântece.

Femeia era însărcinată în 22 de săptămâni şi traumatismul pe care l-a suferit a fost prea grav pentru a putea fi salvat şi copilul.

Alina Pârlica a suferit un politraumatism cranio-cerebral şi mai multe contuzii toraco-abdominale, pe membrele superioare şi inferioare, având nevoie de 85 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

”S-a rostogolit pe capota motor”

S-a constatat ulterior, după testarea alcoolscopică, că şoferiţa avea o alcoolemie de 0,45 g/l alcool în sânge. I s-au recoltat probe de sânge, iar analizele au arătat că Lucia Stratulat avea o alcoolemie de 0,70 g/l la prima probă şi 0,50 g/l la a doua probă.

Explicaţiile date de Lucia Stratulat în faţa anchetatorilor nu mai au nevoie de niciu alt comentariu: ”fiind pe prima bandă de circulaţie, m-am asigurat numai pe sensul meu de circulaţie şi nu am observat persoana respectivă, care traversa alert pe trecerea de pietoni. Nu am reuşit să evit impactul, pietonul s-a lovit de autoturism, de partea stângă faţă, de aripa stângă faţă, s-a rostologit pe capota motor, s-a lovit de parbriz şi a căzut pe partea carosabilă”.

Şoferiţa consumase în ziua accidentului bere cu alcool în cantitate de 0,5-0,7 litri, după cum singură a declarat. Pe 4 octombrie 2016, Judecătoria Galaţi a condamnat-o pe Lucia Stratulat la un an şi 6 luni de închisoare cu executare pentru vătămare corporală din culpă. În plus, instanţa i-a interzis femeii să mai conducă un autovehicul pe drumurile publice timp de 5 ani după executarea pedepsei principale. 

Curtea de Apel Galaţi a hotărât definitiv pe 8 februarie să suspende sub supraveghere pedeapsa de un an şi 6 luni de închisoare aplicată de prima instanţă, astfel că, în final, şoferiţa care s-a urcat băută la volan nu va face nicio zi de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite