Şcoli închise şi în judeţul Galaţi. Ninsorile şi viscolul au dat elevilor o zi de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Tg. Bujor şcolile au rămas deschise. foto: Laurenţiu Gîdei
La Tg. Bujor şcolile au rămas deschise. foto: Laurenţiu Gîdei

Ca urmare a codului portocaliu, cursurile şcolare s-au suspendat luni, 18 ianuarie2016, în toate şcolile din mediul rural. În municipiile Galaţi şi Tecuci, oraşele Bereşti şi Târgu Bujor, cursurile se desfăşoară normal. Nu s-au luat deocamdată decizii pentru restul săptămânii.

Din cauza vremii, în judeţul Galaţi, colegiul prefectural a stabilit suspendarea orelor de curs în unităţile de învăţământ din mediul rural, pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016.

Prin urmare, aproximativ 120 de unităţi de învăţământ din mediul rural nu şi-au deschis astăzi porţile. Nu la fel de "norocoşi" au fost elevii din oraşe. Cei din municipiile Galaţi şi Tecuci dar şi din oraşele Bereşti şi Târgu Bujor au făcut astăzi orele.  Laurenţiu Gîdei, primarul oraşului Tg. Bujor a declarat pe o reţea de socializare că "şcolile funcţionează program normal! Chiar daca ne deplasam mai greu din cauza zapezii , a ghetii , NU inchidem scoala sau liceul! Chiar daca mai sunt strazi cu multa zapada, blocate ( jiru ) spre Galati se circula in conditii de iarna. Continuam deblocarea tuturor strazilor!"

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene informarea la timp a părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor. În ceea ce priveşte cursurile universitare din zonele afectate de ninsori şi viscol, reprezentanţii MENCS au luat legătura cu rectorii instituţiilor de învăţământ superior din oraşele aflate sub cod portocaliu. Reprezentanţii instituţiilor universitare au decis ca desfăşurarea cursurilor şi a examenelor să nu fie afectată. În situaţia în care studenţii nu vor reuşi să susţină evaluările din cadrul sesiunii curente, acestea vor putea fi reprogramate la nivelul fiecărei universităţi în parte.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite