Nu vă aventuraţi la drum! DN 24D şi alte 15 segmente de drum judeţean rămân închise din cauza viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Oana Cernat
Foto: Oana Cernat

Salvatorii le recomandă conducătorilor auto aflaţi în zonele vizate de avertizările meteorologice să respecte indicaţiile autorităţilor şi a personalului ce acţionează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase. La această oră, un drum naţional şi 15 segmente de drum judeţean rămân închise.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este, în continuare, întreruptă pe DN 24D.

De asemenea, vântul foarte puternic a blocat şi 15 segmente de drum judeţean:
- DJ 251 – Smârdan – Cuza Vodă;
- DJ 261A – Scânteieşti – Frumuşiţa;
- DJ 253 – Cudalbi – Băleni;
- DJ 251A – Matca – Corod;
- DJ 251H – Corod – Valea Mărului;
- DJ 251G – Valea Mărului – Corni;
- DJ 242 – Vârlezi – Târgu Bujor;
- DJ 242E – Roşcani – Oancea;
- DJ 251F – Drăguşeni – Smulţi;
- DJ 251C – Smulţi – Crăieşti;
- DJ 240A – Cârlomăneşti – Cerţeşti;
- DJ 252I – Buciumeni – Vişina;
- DJ 252G – Ţepu – Tecucelul Sec;
- DJ 241G – Ţepu – Brăhăşeşti;
- DJ 242A – Bereşti Meria –Găneşti;

Copii şi adulţi blocaţi în nămeţi

În ultimele 24 de ore Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a primit un număr de 43  solicitări pe numărul de urgenţă 112 pentru a salva persoane şi copii din maşinile blocate în zăpadă.

Până la această oră, ca urmare a intervenţiilor desfăşurate de pompieri, poliţişti, jandarmi şi de cei de la drumuri naţionale şi drumuri judeţene, au fost efectuate peste 50 misiuni de salvare, de acordare a primului ajutor medical calificat fiind salvate peste 60 de persoane din 30 autovehicule blocate în trafic de sulurile de zăpadă viscolită, în special in zonele Slobozia Conachi – Schela, Bereşti Cruceanu şi Munteni. Alte trei maşini au fost blocate pe calea ferată la Lieşti şi Iveşti.

„Pentru evitarea situaţiilor de urgenţă extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea celor implicaţi - victime şi salvatori deopotrivă, facem apel la persoanele aflate în zonele vizate de avertizările meteorologice să respecte indicaţiile autorităţilor şi a personalului ce acţionează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase”, a precizat maiorul Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi.

Evenimentele deosebite pot fi semnalate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la numerele de telefon 0236/460.441 sau 0236/460.143, iar urgenţele la numărul unic de urgenţă 112.   
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite