Sănătatea, la mila statului: angajaţii Spitalului Judeţean din Galaţi au intrat în grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul va fi continuat şi mâine. Foto: Adevărul
Protestul va fi continuat şi mâine. Foto: Adevărul

Zeci de membri ai Federaţiei Sanitas din Galaţi au decis astăzi dimineaţă să intre în grevă japoneză. Nu cer însă imposibilul: cadrele medicale solicită creşterea Produsului Intern Brut la şase procente şi mărirea numărului de angajaţi în spitale.

Cadrele medicale care lucrează în cadrul Spitalului de Urgenţă din Galaţi au purtat astăzi banderole în semn de protest faţă de ororile din sistemul medical. Medicii spun că s-a ajuns în această situaţie din cauza condiţiilor precare în care se zbate sistemul sanitar. 

La ora actuală, cadrele medicale se tem cel mai mult de cel mai nou plan al ministrului Eugen Nicolăescu de a transforma spitalele în ONG-uri sau societăţi comerciale. 

„Adică de a face spitalele cadou clientelei politice. Nici cei bogaţi, nici cei săraci nu ar beneficia de serviciile medicale. Punctual, nu există buget pentru octombrie, noiembrie şi decembrie, este vorba şi de salarii. Nu s-a făcut nimic în acest sens, am avut discuţii noi, cei de la Sanitas cu Ministrul Sănătăţii care a spus că toate lucrurile sunt bune. Pe hârtie”, spune preşedintele Sindicatului Sanitas Galaţi, Carmen Vrabie.

Angajaţii din sănătate îşi doresc o lege a salarizării diferită de cea a bugetarilor. Greva japoneză va continua şi în următoarele trei zile. Dacă situaţia nu se va schimba în această perioadă, medicii şi asistenţii vor merge pe 2 noiembrie la Bucureşti. Iar dacă şi de această dată reacţiile din partea guvernanţilor vor întârzia, cadrele medicale vor recurge la greva generală. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite