S-au redus tarifele pentru cursele de noapte la trecerea Bac de la Galaţi. Ieftinirea este valabilă doar în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trecerea Bac de la Galaţi. FOTO C Crângan
Trecerea Bac de la Galaţi. FOTO C Crângan

Singura diferenţă este aceea că ziua cele două bacuri circulă la interval de o jumătate de oră, în timp ce în nopţile din august ele vor avea curse din două în două ore.

O veste bună pentru cei care vor să treacă Dunărea cu Bacul pe al Galaţi, pe direcţiile Măcin, Tulcea sau Constanţa. Având în vedere că suntem în cea mai aglomerată lună din an, conducerea companiei care administrează bacurile de la Galaţi a luat decizia ca în luna august cursele să se facă şi în cursul nopţii.

Mai mult decât atât, călătorii şi autovehiculele care trec peste fluviu vor plăti pentru cursele de noapte acelaşi tarif ca pe parcursul zilei, respectiv 1,5 lei de pasager, 20 de lei de autovehiculul (cu tot cu şofer).

Singura diferenţă este aceea că ziua cele două bacuri circulă la interval de o jumătate de oră, în timp ce în nopţile din august ele vor avea curse din două în două ore.

Astfel, după ora 22,00, orele de plecare, pe timp de noapte, de pe malul gălăţean către cel tulcean sunt următoarele: 24,00, 2,00 şi 4,00 (de la 6,00 se intră în programul de zi). Orele de plecare de pe malul brăilean spre cel tulcean sunt: 1,00, 3,00 şi 5,00.

Spre deosebire de această lună, în restul anului se percepe tarif normal doar pentru bacurile care circulă în intervalul orar 6,00-22,00, în vreme ce pentru cursele de noapte  (22,00-5,30) se achită un tarif special, majorat.

La Bacul mare tariful este de 35 de lei/autovehicul, iar la cel mic de 28 de lei/autovehicul, cu condiţia să fie minim trei maşini. Dacă este o singură maşină se achită 105,50, respectiv 80 de lei. Fac excepţie de la program şi tarife transporturile de urgenţă - salvare, pompieri etc.

Directorului executiv al Navrom Bac, Marilena Vasilache, spune că, decizia ieftinirii tarifelor de noapte are în vedere numărul mare de clienţi din august, fiind vorba atât de turiştii care pleacă sau vin de la mare, dar şi de autovehiculele de marfă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite