Romii de la Galaţi îl renegă pe regele Cioabă, după ce acesta a spus că-şi lasă copiii să facă sex de la 6-7 ani. „Ne-a făcut de râs în lume!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulibaşii ameninţă că-l vor da în judecată pe autointitulatul rege al minorităţii, în vreme ce Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi a declanşat o anchetă în comunităţile de romi din judeţ.

Declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile de Daniel Cioabă, regele autointitulat al romilor din România, cum că în comunităţile ţigăneşti din judeţul Galaţi copiii sunt căsătoriţi la 6-7 ani şi fac sex de la vârste fragede, au provocat un tărăboi teribil.

Viorica Gotu, consiliera pentru romi din cadrul Prefecturii Galaţi a respins cu fermitate cele postate de regele Cioabă pe Facebook. „Nu recunosc nimic din poze, nu recunosc copiii, dar clar nu sunt din comunităţile noastre sau nu sunt poze de actualitate. Nu se întâmplă aşa ceva acum la noi“, a declarat Viorica Gotu.

Scandalul s-a extins şi în comunităţile de romi din judeţ. La Iveşti, Lieşti, Umbrăreşti sau Ghidigeni bulibaşii au contestat cu aprindere spusele lui Daniel Cioabă, care a ajuns să fie renegat de către propria minoritate.

Mai mult decât atât romii ameninţă că îl vor da şi în judecată pe autointitulatul rege, pe care-l acuză că este un mincinos.

„Ce a făcut el, ce a scris, nu e adevărat. Fetele care mai poartă basma, poate sunt cele logodite, că se fac înţelegeri între părinţi, la cei mai bogaţi. Dar nu se culcă copil cu copil. Când se fac mari fetele, 15, 16 ani sau chiar 18, se face nunta, dar până atunci fiecare stă la casa lui, cu părinţii lui. Să nu mai facă el pe regele, că nu îl recunoaştem şi o să îl dăm în judecată că ne-a făcut de râs“, a spus Vasilică Stănescu, bulibaşa din Lieşti.

Vă reamintim că Daniel Cioabă a scris pe pagina lui de Facebook despre presupuse practici ilegale legate de căsătoriile copiilor romi. Ca să fie şi mai convingător, acesta a publicat şi fotografiile unor fetiţe despre care lasă de înţeles că sunt din Galaţi, fotografii însoţite de următorul mesaj.

„În comunităţile romilor din jud. Galaţi se practică căsătoriile foarte timpurii chiar de la vârsta de 6-7 ani! Aceste două fetiţe sunt căsătorite, iar faptul ca poartă batic în cap înseamnă că sunt măritate şi nu mai sunt virgine! Eu personal cred că aceasta practică este o crimă şi un act de cruzime faţă de aceşti copii! Voi ce părere aveţi?”, îi întreabă Daniel Cioabă pe prietenii lui de pe Facebook.

Deocamdată, copilele prezentate în fotografiile postate de Daniel Cioabă nu au fost identificate, însă Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi a anunţat că va declanşa o anchetă în acest caz.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite