O poliţistă din Galaţi a fost atacată şi rănită de un rrom înarmat cu o secure. Tânăra a fost dusă la spital cu ambulanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arma folosită de atacator a fost o secure. Foto: Arhivă
Arma folosită de atacator a fost o secure. Foto: Arhivă

Poliţiştii încercau să disperseze un grup de rromi care aprinseseră grătarul în stradă. Iniţial, oamenii legii au fost înjuraţi şi s-a aruncat îi ei cu jar. După ce unul dintre agresori a fost reţinut, un altul dintre indivizi a aruncat cu o secure către poliţişti, rănindu-l grav pe unul dintre aceştia.

Incident deosebit de grav pe strada Tecuci din Galaţi. Membrii unei patrule mobile mixte care fusese dirijată prin dispecerat pentru a evacua de pe domeniul public un grup de rromi care făceau focul în plină stradă s-au pomenit atacaţi de respectivii indivizi.

La faţa locului, au fost identificate mai multe persoane aflate în stare de ebrietate, care la vederea poliţiştilor au devenit recalcitrante, adresând injurii şi cuvinte jignitoare, ba chiar trecând la ameninţări.

„A fost necesară intervenţia altor echipaje pentru a linişti lucrurile. În zonă s-a deplasat un echipaj mobil care l-a imobilizat pe numitul Florin O., în vârstă de 52 ani, domiciliat în apropiere de locul incidentului, după ce acesta a încercat să arunce cu o tavă metalică plină cu jar către poliţişti”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale Galaţi.

După imobilizarea agresorului, fiul acestuia, Robert O., de 23 ani, a luat din curtea imobilului o secure, pe care a aruncat-o înspre echipajele de poliţie, lovind un poliţistă locală în zona mâinii stângi şi a pieptului.
Rănile provocate au fost destul de grave, fiind  necesară intervenţia unui echipaj SMURD. Poliţista a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, în vederea acordării de  îngrijiri medicale.

„Persoanele în cauză au fost reţinute şi duse la sediul Secţiei 2 Poliţia Naţională, unde au fost întocmite actele procedurale pentru infracţiunea de ultraj”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite