Protest spontan la Galaţi. Salariaţii de la Fisc sunt nemulţumiţi de faptul că doar şefii lor şi-au majorat salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele au avut loc între 9,00 şi 10,30, iar pentru miercuri este posibilă oprirea completă a lucrului, din câte spun reprezentanţii sindicatului funcţionarilor din FInanţe.

UPDATE (ora 15,20)

Guvernul României a decis să anuleze majorările salariale stabilite pentru angajaţii Ministerului de Finanţe. 

Măsura a fost dispusă după ce salariaţii din teritoriu au declanşat proteste spontane deoarece nu au fost şi ei vizaţi de majorarea lefurilor.

---------------------------------

Protest spontant la Direcţia de Finanţe Galaţi. Marţi dimineaţă, de la 9,00 la 10,30, aproape 200 dintre cei 400 de angajaţi ai ANAF Galaţi au întrerupt lucrul şi au protestat, unii în birouri, alţi circa 50 în stradă, în faţa sediului, nemulţumiţi de faptul că Guvernul a decis majorarea salariilor doar pentru lucrătorii Ministerului de Finanţe de la Bucureşti, nu şi a celor din ţară.

Potrivit lui Dan Mihalache, liderul Sindicatului Sed Lex de la ANAF Galaţi, protestul este unul spontan şi a avut loc la mai multe sedii ANAF din ţară.  Motivul este acela că oamenii se simt discriminaţi de majorarea făcută doar pentru şefii de la Bucureşti, mai ales că, potrivit Sindicatului Sed Lex - salariile angajaţilor din teritoriu sunt destul de modeste, respectiv în jurul a 1.350 lei net lunar.

"Sed Lex nu a organizat acest protest, doar am fost înştiinţaţi de angajaţi că încep protestul. Astăzi am fost anunţaţi de această decizie la ora 9,00, când deja programul de lucru cu publicul începuse, iar angajaţii nu au putut să dea afară contribuabilii, deci activitatea s-a desfăşurat, dar cu unele sincope. Totuşi, angajaţii au anunţat că mâine aceştia nu vor mai intra la program, rămânând, la ora 8,00, în faţa sediului ANAF", a declarat Dan Mihalache.

„Datorită modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale şi chiar între angajaţii din cadrul administraţiei publice (vezi creşterile salariale acordate în învăţământ şi sănătate precum şi angajaţilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF), salariaţii din domeniul fiscului, din primării şi din alte instituţii din administraţia publică centrala şi locală au declanşat acţiuni spontane la nivel naţional, solicitând în mod expres acordarea de creşteri salariale. Liderii organizaţiilor SED LEX vor susţine acţiunile de protest ale colegilor noştri, fără a putea preciza durata acestora, ţinând cont de faptul că Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX nu a organizat acţiunile, ele fiind declanşate în mod spontan. Protestatarii solicită acordarea de creşteri salariale tuturor salariaţilor din administraţia publică unde media salarizării este de aproximativ 1350 lei net”, se arată într-un comunicat SED LEX.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite