Prima creşă construită în ultimii 30 de ani în orașul Galați. Investiție cu fonduri europene

0
Publicat:

La Galaţi se contruiește prima creşă după Revoluție. O clădire dezafectată din centrul oraşului, aflată în ruină de ani de zile, va fi reabilitată de la zero, cu fonduri europene.

Creșa se construiește într-o fostă casă boierească FOTO:Primăria Galați
Creșa se construiește într-o fostă casă boierească FOTO:Primăria Galați

Primăria Galați a anunțat luni, 17 octombrie, că au început lucrările la creșă, iar operațiunea va dura un an. Investiția se ridică la aproximativ 3 milioane de lei și este susținută din fonduri europene.

Lucrările pentru amenajarea primei creșe vizează reabilitarea clădirii din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, aflată în zona centrală a orașului. Imobilul se află în patrimoniul municipiului Galați și este format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj. Clădirea a fost încadrată cu risc seismic de gradul 1. 

„Așa cum am promis, reabilităm o clădire veche, abandonată, unde cei mici se vor bucura de cele mai bune condiții. Lucrările de renovare au început, astfel încât imobilul va deveni un spațiu modern și primitor. Și nu ne oprim aici: ne-am propus înființarea a cinci noi creșe, după ce le-am modernizat deja pe cele două existente”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului.

Investiție cu fonduri europene

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galați, lucrările la prima creșă presupun „consolidare, recompartimentare a spațiilor necesare funcționarii în bune condiții a creșei și reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinației spațiului (mobilier pentru copii, echipamente joc), în urma unei achiziții separate”.

În prezent, în Galați există doar două crește de stat, modernizate recent. Totodată, municipalitatea mai are proiecte pentru alte cinci creșe noi în diferite cartiere ale orașului. 

Înainte de 1989 în Galaţi, funcţionau peste 15 creşe de stat. După Revoluție, cele mai multe dintre ele fie au fost închise, fie au fost transformate în cabinete medicale sau în alte spaţii cu altă destinaţie. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite