Prefect USR întors în funcţie la Galaţi. Instanţa i-a dat dreptate, iar Guvernul l-a repus pe post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Panaitescu, sursa: Arhiva
Gabriel Panaitescu, sursa: Arhiva

Printr-o decizie a Guvernului, fostul prefect susţinut de USR, Gabriel Panaitescu, a fost repus în funcţie miercuri, 19 ianuarie. Executivul respectă astfel o decizie a instanţei care i-a dat câştig de cauză lui Panaitescu.

În urma acestei deciziei anunţate de Guvern, Gabriel Panaitescu s-a întors în funcţie. Totodată, Claudiu Gavril, numit zilele trecute de Guvernul Ciucă la propunerea PSD, a fost retras din funcţia de prefect al judeţului Galaţi.

„Pot să vă spun că Guvernul României respectă deciziile instanţei româneşti”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Fostul prefect susţinut de USR, Gabriel Panaitescu, a fost numit prefect al judeţului Galaţi pe 3 martie 2021, la propunerea USR. În luna septembrie 2021, după ce USR a ieşit de la guvernare, a fost eliberat din funcţie. 

Acesta a contestat decizia Guvernului privind înlăturarea lui din funcţie. Curtea de Apel i-a dat dreptate şi, deşi decizia nu este definitivă, aceasta trebuie să se aplice.  

„Respinge excepţiile invocate ca nefondate. Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în M. Of. nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3050 lei. Cu recurs. Pronunţată azi 17.01.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se precizează în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Panaitescu a mai fost prefect de Galaţi de două ori, fiind susţinut atunci de PNL: mai 2008 – februarie 2009 şi octombrie 2016 – decembrie 2017. Între 2012 şi 2014 a fost şi subprefect.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Război între PSD şi PNL pe tema ocupantului postului de prefect de Vrancea. Ce acuzaţii îşi aduc

Culisele negocierilor din Coaliţie pentru funcţiile de prefect. Care sunt judeţele-problemă pentru partide

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite