Război între PSD şi PNL pe tema ocupantului postului de prefect de Vrancea. Ce acuzaţii îşi aduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Roman, nominalizat prefect de PSD, Ghiorghiţă Bwerbece, încă prefect PNL
Victor Roman, nominalizat prefect de PSD, Ghiorghiţă Bwerbece, încă prefect PNL

PSD şi-a nominalizat deja candidatul la funcţia de reprezentant al guvernului în teritoriu, în persoana afaceristului Victor Roman, în vreme ce PNL stă cu bagajele pregătite la uşă.

Pierderea de către PNL Vrancea a postului de prefect, la împărţeala politică de la Bucureşti, este digerată greu de către liberalii din teritoriu, la toate cele patru alegeri din anii 2019 şi 2020, au reuşit să învingă în premieră PSD într-un judeţ care a fost colorat 30 de ani în „roşu”.

Iar omul liberalilor care a condus Prefectura Vrancea în ultimii doi ani, Gheorghiţă Berbece, stă deja cu bagajele strânse la uşă, aşteptând momentul apropiat când Guvernul va semna decizia de înlocuire a sa cu pesedistul Victor Roman.

Până va veni acel moment, cele două partide aflate în coaliţie la Bucureşti, dar rivale în Vrancea, se bat în comunicate de presă, fiecare apărându-şi oamenii, pesediştii urcându-l „pe soclu” pe Victor Roman, iar liberalii făcându-i „statuie” lui Gheorghiţă Berbece.

Primii care s-au ofuscat au fost social democraţii, care s-au arătat extrem de deranjaţi de faptul că propunerea lor pentru postul de prefect a avut parte de un tratament nedrept din partea presei locale şi centrale, după ce ziariştii au informat despre contractele de sute de milioane de lei cu statul ale afaceristului.

Cu toate acestea, pesediştii vrânceni îl indică drept vinovat pentru denigrarea omului lor pe fostul ministru liberal Ion Ştefan, care a demisionat recent din PNL pentru a se alătura Partidului Forţa Dreptei, creat de Ludovic Orban,

„Toate aşa zisele informaţii şi dezvăluiri despre Victor Roman se pare că îl au în spate pe deputatul Ion Ştefan, care nu se dă înlături de la nimic pentru a îşi apăra cu disperare ultimul bastion pe care încă îl controlează şi anume menţinerea în funcţia de prefect a controversatului Gheorghiţă Berbece (persoană specializată conform CV-ului în întreţinerea şi repararea automatelor de cafea), cel care îi ascultă şi execută orbeşte toate ordinele. Un astfel de exemplu este cel în care Gheorghiţă Berbece, în calitatea sa oficială de prefect de Vrancea şi reprezentant al Guvernului României în teritoriu, a convocat şefii IPJ Vrancea în biroul său, sub alte pretexte dar scopul final era acela de a afla de ce îl oprească în trafic pe copilul deputatului Ion Ştefan. O altă supărare a instigatorilor este că ar putea pierde din funcţiile publice de conducere toţi verişorii, manichiuristele şi prietenii, mai mult sau mai puţin calificaţi dar asupra cărora planează suspiciuni în ceea ce priveşte natura legală atât pentru activităţile lor din trecut cât şi pentru modul cum au ajuns să ocupe aceste posturi. Frica acestor personaje este că prefectul Victor Roman ar putea analiza activitatea acestor ”profesionişti” şi s-ar impune schimbarea lor din funcţiile în care, cu greu, au fost numiţi”, au transmis reprezentanţii PSD prin intermediul unui comunicat de presă în care au mai precizat că Victor Roman nu a fost niciodată condamnat penal şi că toate contractele sale cu statul sunt legale.

Replica PNL

PNL Vrancea a reacţionat tot prin intermediul unui comunicat de presă, în care readuce aminte cine este nominalizatul PSD la funcţia de prefect, „incompatibil pentru afaceri cu statul şi abonat la banii publici prin firmele personale, fapte de notorietate în judeţul Vrancea”.

Liberalii îi acuză pe social democraţi că au adus jigniri grave lui Gherghiţă Berbece, încă prefect, ei considerând că motivul real al frustrării lor  fiind şansa pierdută de a gestiona în „manieră proprie” pandemia de Covid-19 la nivelul judeţului Vrancea, amintind un moment din anul 2005, când unul dintre oamenii PSD-ul din Prefectură a furat din ajutoarele sinistraţilor, lucru care i-a adus o condamnare penală.

„Să ne amintim că în perioada prefecţilor susţinuţi de M. Oprişan (denumit baron de aceeaşi presă) planează fraude în retrocedările de terenuri forestiere, cu privire la care încă mai sunt dosare pe rolul parchetelor şi care au cauzat victime colaterale prin suspendarea din funcţie a unor salariaţi din prefectură. Ce se poate spune despre Gheorghiţă Berbece, numit prefect de Guvernul PNL în decembrie 2019? A avut cel mai greu mandat ca prefect din 1990 şi până în prezent, a gestionat timp de 20 de luni o pandemie ce a creat grave probleme în toată lumea”, au răspuns liberalii printr-un lung comunicat de presă în care mai enumeră faptele de vitejie ale prefectului lor.

Disputa este una departe de a se fi încheiat, PSD ripostând cu încă un comunicat în care vin cu noi acuzaţii la adresa prefectului PNL.

De menţionat că la ultima şedinţă a Biroului Politic Judeţean al Filialei Vrancea a Partidului Naţional Liberal, care a avut loc pe 10 decembrie preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, primarii cât şi consilierii liberali au susţinut menţinerea actualelor alianţe locale cu USR, lucru care i-a deranjat pe social democraţi.

Vă mai recomandăm

„Baronul asfaltului” din Vrancea, propus de PSD pentru funcţia de prefect. A avut interdicţie la funcţii publice

Firmele deputatului PSD Victor Roman, magnet pentru banii statului. Încă 4,5 milioane de euro pentru asfaltări de drumuri în Vrancea şi Bacău

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite