„Pontonul lui Udrea” putrezește în Dunăre. Dovada lucrului prost făcut și a risipirii banului public

0
Publicat:

Inaugurat cu fast în 2009 de Elena Udrea, ministrul Turismului de la acea vreme, portul de ambarcațiuni de la Galați, o investiție de 900.000 de euro a ministerului, s-a dovedit a fi o investiție foarte proastă.

port amabarcatiuni, elena udrea, galati
Portul de ambarcațiuni, distrus de sloiurile de gheață. FOTO Cornelia Mazilu

Portul de ambarcațiuni a fost inaugurat în 2009, însă din cauza unor erori de amplasament nu a avut viață lungă.  Astfel, în iarna anului 2012, pontonul a fost grav avariat de sloiurile de gheață de pe Dunăre.  De atunci, obiectivul a fost  lăsat să deterioreze şi mai mult.

Sloiurile de gheaţă au smuls pilonii de susţinere, iar o treime din ponton a fost ruptă. Totodată, o parte din stâlpii de susţinere a portului s-au îndoit din cauza greutății gheții și au fost lăsați să putrezească în apă. 

Portul de ambarcatiuni, tras pe linie moartă

Portul de ambarcaţiuni se află chiar la intrare pe Faleza Inferioară şi ar fi putut oferi o privelişte frumoasă. Din păcate, imaginea pare a fi desprinsă dintr-un film horror. 

Funcționează în pierdere de ani buni, însă societatea care îl administrează spune că nu vrea să desființeze locurile de muncă ale celor trei angajați. În prezent, pontonul are un administrator, doi marinari și este păzit de o firmă privată, care are contract cu Societatea edilitară Gospodărire Urbană.

Portul de ambarcațiuni, într-o stare jalnică FOTO: C.Mazilu
Portul de ambarcațiuni, într-o stare jalnică FOTO: C.Mazilu

„Acolo a fost o eroare de amplasare, nu trebuie amplasat în curent. Avem cerere foarte mare, însă doar 30 de locuri putem să asigurăm. Portul de ambarcațiuni merge în pierdere, nu rentează, dar nu vreau să renunț la niște locuri de muncă, deocamdată. Avem acolo doi marinari angajați și un administrator. Nu rentează să-l reabilităm deoarece poziționarea lui nu este bună, este expus viiturilor și ghețurilor”, susține Dragoș Magearu, directorul SC Gospodărire Urbană.

„Pontonul lui Udrea” va fi închis definitiv, atunci când se va concretiza proiectul Primăriei Galați. Acela de a construi un nou port ambarcațiuni, într-o zonă mult mai sigură.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite