Poliţişti acuzaţi de abuz în serviciu pentru că nu au acţionat conform procedurilor în cazul unei copile de 13 ani pe care au găsit-o plină de sânge

0
0
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Conform raportului de expertiză medico-legală, copila a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare între 12  şi 14 zile de îngrijiri medicale, aceasta punându-i în primejdie viaţa.

Doi poliţişti de la secţia 1 din Galaţi sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi Aceştia sunt acuzaţi că în seara zilei de 3 august au găsit pe stradă  o copilă de 13 ani plină de sânge şi nu ar fi acţionat conform procedurilor legale. Adolescenta a fost expertizată medico-legal, raportul întocmit de medici făcând lumină în acest caz care a stârnit o puternică emoţie în comunitatea locală.

,,Conform constatărilor şi concluziilor medico-legale formulate, persoana vătămată nu a prezentat urme de violenţă pe corp, însă aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale. Leziunea în cauză, prin hemoragia acută consecutivă, a pus în primejdie viaţa victimei. Organele de urmărire penală vor proceda la efectuarea urmăririi penale pentru toate faptele care rezultă din probele administrate până la epuizarea probatoriului şi aflarea adevărului. Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, la data de 7 august, a fost înregistrat un nou dosar privind denunţul unei persoane juridice, ONG, cu privire la vătămările suferite de victimă şi cu privire la activitatea celor doi agenţi de poliţie care au fost sesizaţi de public cu privire la aceste vătămări. Astfel, în cauză se va efectua urmărirea penală in rem, la acest moment, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu”, ne-a declarat procurorul Traian Iancu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Procurorul de caz a extins urmărirea penală în acest caz şi pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă în lumina informaţiilor din raportul de expertiză medico-legală. Anchetatorii au stabilit că adolescenta de 13 ani a întreţinut relaţii sexuale cu un băiat de aceeaşi vârstă cu ea, neexistând la acest moment suspiciunea că aceasta ar fi fost constrânsă să facă acest lucru.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite