Podul hobanat de la Galaţi, mai aproape de realitate: tablierul de 1.600 de tone, aproape montat

0
0
sursa: CJ Galaţi
sursa: CJ Galaţi

Lucrările sunt avansate pe şantierul podului hobanat de la Galaţi, cea mai complexă construcţie realizată în oraşul de la Dunăre de la Revoluţie încoace. 75% din tablierul podului hobanat a fost deja montat. La final, construcţia va fi înaltă cât un bloc cu 24 de etaje.

Aproape toate componentele metalice ale tablierului, respectiv aproximativ 1.550 de tone din 1.600 (peste 95%) au fost aduse din Italia la Galaţi. Potrivit constructorului, mai sunt doar câteva transporturi care trebuie să ajungă pe şantierul podului hobanat.

„Mare parte din piesele metalice aduse au fost deja montate, pilonul central este şi el finalizat, iar în acest moment constructorii lucrează la îmbinările dintre părţile metalice ale tablierului şi fac pregătirile necesare pentru montarea ultimelor grinzi şi diafragme ale tablierului. După ce această importantă etapă va fi finalizată, va începe amplul proces de montare pas cu pas a hobanelor”, a transmis Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

 Podul hobanat, înalt cât un bloc cu 24 etaje

Podul hobanat este o construcţie unică în regiunea sud-est a României şi va avea 62 de metri înălţime. La final, va fi cât un bloc cu 24 etaje. Obiectivul va avea patru benzi de circulaţie şi va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galaţiului. Podul va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Vă recomandăm şi: 

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite