Plantaţie de canabis în propria gospodărie. Un gălăţean vindea drogurile din ”producţie proprie” cu 35-40 lei/gramul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT Galaţi  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au prins în flagrant  un bărbat care vroia să vândă aproximativ 410 grame de canabis.

Pe 24.09.2016, poliţiştii gălăţeni l-au prins în flagrant pe gălăţeanul M.G.V. când încerca să vândă aproape 410 grame de canabis. În urma percheziţiei efectuate la imobilul deţinut de bărbat în localitatea gălăţeană Slobozia Conachi, au fost găsite şi ridicate 31 de kilograme de substanţele vegetale în diferite forme de dezvoltare (plante întregi, muguri).

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna aprilie 2016, inculpatul M.G.V. a luat hotărârea infracţională de a înfiinţa o cultură outdoor de canabis pe raza localitatea Slobozia Conachi din judeţul Galaţi,  sens în care a procurat, din mediul on-line, seminţe de canabis în valoare de 606,36 lei. Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, în urma achiziţionării seminţelor de canabis, inculpatul a realizat o cultură de canabis pe raza comunei Slobozia Conachi şi, după înfiinţarea culturii, inculpatul a fost nevoit să aştepte ca respectiva cultură să ajungă la maturitate”, au precizat  procurorii DIICOT Galaţi.

În luna iulie 2016, bărbatul a luat legătura cu diverse persoane, indicându-le acestora că era în măsură să înceapă vânzarea de droguri de risc, preţul pentru o doză fiind de 35-40 lei/gramul. Procurorii DIICOT Galaţi l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore, acesta fiind propus la arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Galaţi.

De amintit este că la data de 1 septembrie 2016, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi au făcut percheziţii la două imobile de pe raza oraşului Tecuci, ocazie cu care au descoperit o fermă de droguri aparţinând lui Dorinel Georgian Iacobuţ (32 ani) şi Marius Corneliu Hudreş (28 ani).

Cei doi s-au cunoscut în Italia, au devenit cumnaţi şi, ulterior, s-au gândit să pornească o afacere cu droguri la Tecuci, locul de baştină al lui Hudreş. În cauză existau deja o serie de informaţii potrivit cărora, începând cu luna iunie 2016, Dorinel Georgian Iacobuţ şi Marius Corneliu Hudreş au luat hotărârea de a înfiinţa o cultură indoor de canabis, sens în care au procurat, din Italia (unde lucrau fără forme legale), aproximativ 400 de seminţe de canabis şi îngrăşăminte speciale, pe care le-au transportat pe raza municipiului Tecuci.

cannabis

Solarul cu canabis al lui Marius Hudreş şi Dorinel Iacobuţ Foto Adevărul

Ulterior, cei doi s-au preocupat de găsirea şi închirierea unei parcele de teren aptă pentru a găzdui cultura de canabis pe care au împrejmuit-o şi pe care au construit un solar. Terenul se află într-o zonă rezidenţială de la periferia Tecuciului şi a fost obţinut de la o rudă a lui Marius Hudreş, care este tecucean la origine (Dorinel Iacobuţ este din Brăila şi este căsătorit cu sora lui Hudreş).

În urma germinării seminţelor au fost obţinute un număr de 156 de plante de canabis care au fost transplantate în solar, la momentul derulării acţiunii acestea fiind ajunse la maturitate, adică numai bune pentru a fi uscate şi livrate. În cursul zilei de 2 septembrie 2016, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor doi bărbaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite