Percheziții în Galați pentru o reglare de conturi petrecută pe terasa unui bar

0
Publicat:

Polițiștii din Galați au efectuat 11 percheziții la domiciliile mai multor indivizi care au snopit în bătaie un bărbat cu care unul dintre ei avea o dispută. În altercație a căzut victimă și o a doua persoană.

Polițiștii au efectuat 11 percheziții la suspecții de implicare în altercație FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii au efectuat 11 percheziții la suspecții de implicare în altercație FOTO arhivă Adevărul

În cursul dimineții de vineri, 17 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Galați, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au efectuat 11 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Galați la persoane care ar fi participat la o agresiune fizică asupra a doi bărbați pe terasa unui bar aflat la periferia orașului Galați, în data de 9 noiembrie 2023.

De asemenea, au fost puse în executare 9 mandate de aducere față de persoanele depistate care au fost conduse la sediul IPJ Galați, în vederea continuării cercetărilor și audierii.

„Din cercetări, s-a stabilit faptul că un bărbat, din municipiul Galați, aflat în conflict cu un alt bărbat, ar fi venit însoțit de cunoscuți de-ai săi pentru a îl agresa pe cel cu care avea o dispută”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Agresiunea fizică nu a fost sesizată în nici un fel la poliție sau la altă instituție competentă și nu a fost apelat S.N.U.A.U. 112.

Reglare de conturi în stil mafiot

O altă reglare de conturi, de data aceasta în stil mafiot, a avut loc pe 5 iunie 2023 în comuna Ghidigeni, din nordul județului Galați. Un bărbat cu fața acoperită a stropit cu benzină și a dat foc noaptea la un fast-food, o casă și o mașină. Proprietarul casei a fost rănit.

Imaginile au fost surprinse de camera de supraveghere. Bărbatul mascat stropește cu combustibil inflamabil fast-food-ul, geamurile și pereții casei, microbuzul, apoi fuge.

Poliția Galați a transmis atunci că luni, 6 iunie 2023, ora 03.02, polițiștii au fost sesizați la 112 cu privire la faptul că la locuința unui bărbat, de 59 de ani, din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni, județul Galați, a izbucnit un incendiu.

„La fața locului s-a deplasat de urgență o echipă de polițiști care a constatat că cele sesizate se confirmă. Focul izbucnit la o autoutilitară, parcată în fața casei, s-a extins și la locuință. Echipajele de pompieri au lichidat incendiul, însă, în urma acestuia, a fost afectată autoutilitara, 250 de mp din acoperișul casei, aparate electrocasnice și electronice, două dormitoare, un hol, o baie și o bucătărie“, a comunicat IPJ Galați.

Incendiul a fost pus intenționat

Din verificările preliminare, precum și din cercetarea la fața locului, s-a stabilit că incendiul a fost declanșat în mod intenționat, prin folosirea unei surse de aprindere pentru generarea acestuia, de către persoane necunoscute.

„Proprietarul autoutilitarei și al imobilului a suferit arsuri la membrul superior drept, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri și investigații medicale de specialitate”, a anunțat IPJ Galați. 

Polițiștii au întocmit un „dosar penal pentru infracțiunile de distrugere prin incendiere, respectiv vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea stabilirii împrejurărilor exacte în care a avut loc acest eveniment, identificării persoanelor bănuite și luării măsurilor legale care se impun”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite