O bunică din Galați și-a răpit nepoții. De ce a încercat femeia să-i ascundă de mama lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 44 de ani, din Galați, a fost reținută de poliție, pentru că și-a sechestrat nepoții, un băiat de 4 ani și o fetiță de 1 an și 11 luni, ca să nu fie încredințați mamei lor.

Cei doi copii au fost răpiți de bunica lor FOTO Shutterstock
Cei doi copii au fost răpiți de bunica lor FOTO Shutterstock

Pe 13 noiembrie 2023, Secţia 4 Poliţie Galaţi a fost sesizată printr-un apel telefonic cu privire la faptul că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Galaţi - Secţia U.P.U. se află o tânără cu vârsta de 21 de ani, victimă a unei agresiuni.

„Poliţiştii care s-au deplasat la spital au identificat persoana agresată, iar în urma discuţiilor purtate cu aceasta şi a verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la data menţionată, în jurul orei 8,00, în timp ce aceasta se afla la adresa de domiciliu din municipiul Galaţi, cartier Micro 40, ar fi avut un conflict spontan cu soţul ei, cu vârsta de 26 de ani. În timpul acestui conflict, soţul şi-ar fi agresat fizic soţia, aceasta suferind mai multe leziuni, motiv pentru care, ulterior, a fost solicitat la faţa locului un echipaj de la ambulanţă, care a preluat-o şi transportat-o la spital, în vederea acordării de îngrijiri şi investigaţiile medicale”, au stabilit anchetatorii.

„S-a întocmit formularul de evaluare a riscului şi, întrucât a rezultat că persoana agresată fizic se află în pericol şi există risc cu privire la integritatea fizică şi viaţa sa printr-un nou act de violenţă domestică, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, pentru 5 zile, prin care i s-a interzis bărbatului de 26 de ani, să se mai apropie la o distanţă mai mică de 200 de metri de soţia sa”, adaugă reprezentanții IPJ Galaţi.

În trecut, între cei doi soţi au mai fost înregistrate fapte similare la nivelul Secţiei 4 Poliţie Galaţi, fiind emise ordine de protecţie, însă victima s-a împăcat de fiecare dată cu agresorul. Ulterior, s-a întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de violenţă în familie.

A refuzat să spună unde sunt copiii

Pe 16 noiembrie 2023, Judecătoria Galaţi a confirmat ordinul de protecţie provizoriu emis de către poliţiştii Secţiei 4 Poliţie și a stabilit ca micuții cuplului, un băieţel de 4 ani şi 11 luni şi o fetiţă de 1 an şi 11 luni, să fie încredinţaţi mamei, urmând ca aceasta să exercite exclusiv autoritatea părintească, iar domiciliul acestora să fie la mamă.  

Câteva zile mai târziu, pe data de 21 noiembrie 2023, în urma unor verificări efectuate de polițiști, în zilele precedente, cei doi copii minori s-ar fi aflat la domiciliul comun cu tatăl acestora. Copiii au rămas în grija bunicii paterne, mai apoi, iar la scurt timp, femeia nu a vrut să le comunice polițiștilor locaţia unde se află minorii.

La aceeaşi dată, în jurul orei 16.00, a fost depistat bărbatul de 26 de ani şi mama acestuia, cu vârsta de 44 de ani, amândoi fiind conduşi la sediul Poliției în vederea continuării cercetărilor, fără ca cei doi minori să fie identificaţi la adresele de domiciliu ale celor doi.

„Femeia cu vârsta de 44 de ani a refuzat categoric să comunice locaţia unde se află minorii, motiv pentru care poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, iar după administrarea probatoriului în cauza penală, faţă de aceasta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, pentru dispunerea unei măsuri preventive”, spun reprezentanții IPJ Galați.

Totodată, poliţiştii din cadrul secţiei menţionate, sub supravegherea şi coordonarea procurorului de caz, au continuat investigaţiile şi activităţile de urmărire penală, reușind să îi identifice pe cei doi minori la o altă adresă situată într-un apartament, dintr-un bloc de locuinţe din cartierul Micro 40, locaţie din care aceştia au fost preluaţi şi încredinţaţi mamei, prin reprezentanţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Cercetările sunt continuate în acest caz în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi a dispunerii măsurilor legale.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite