O axă rutieră care străbate judeţul Galaţi de la nord la sud va fi reabilitată cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tronsonul rutier are peste 61 de kilometri sursa: CJG
Tronsonul rutier are peste 61 de kilometri sursa: CJG

O axă rutieră importantă a judeţului Galaţi va fi reabilitată cu fonduri europene. Investiţia se ridică la 40 de milioane de euro. Pentru început sunt alocaţi banii pentru realizarea documentaţiei necesare, iar ulterior vor veni fondurile necesare lucrărilor, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, în vederea pregătirii proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional pe tronsonul funcţional de interes judeţean  DN24D - Bălăbăneşti – Bălăşeşti - Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) - intersecţia cu DN25 (pod sat Traian)". 

Tronsonul rutier străbate judeţul Galaţi de la nord la sud şi are peste 61 de kilometri. 

„Este vorba despre modernizarea a peste 61 de km de drum judeţean, în cadrul unei investiţii estimată la peste 40 de milioane de euro, bani europeni pentru care avem deja garanţia că îi vom obţine în cadrul noului exerciţiu financiar. 

Acest proiect este deja înscris pe o listă predefinită de proiecte selectate, ceea ce înseamnă că această importantă investiţie va fi cu siguranţă finanţată. Însă, până la deschiderea noilor apeluri de finanţare, trebuie să avem finalizată toată documentaţia tehnico-economică, la care se lucrează deja, procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea unui proiectant fiind finalizate de aproximativ trei luni”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Vă recomandăm şi:

Pentru prima dată în ultima jumătate de secol, unul dintre cele mai circulate drumuri din Galaţi a fost modernizat. Are piste de biciclete

Cum arată cea mai complexă şi scumpă construcţie realizată din 1989 încoace în zona de sud a Moldovei VIDEO

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite