Video Meniu special anti-caniculă la Zoo. Urșii și tigrii siberieni primesc înghețată, fructe și legume și au parte de dușuri răcoroase VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La temperaturi de 40 de grade Celsius, animalele au nevoie de apă din belşug şi hrană bogată în vitamine. La Grădina Zoologică din Galaţi, îngrijitorii au pregătit meniuri răcoroase, cu înghețată, fructe şi legume. Măsuri speciale şi pentru câinii din padoc, unde țarcurile sunt udate în permanență.

Apă din belşug, îngheţată şi meniu bogat în fructe şi legume. De acest meniu special au parte în aceste zile toride animalele de la Grădina Zoologică din Galaţi.

„În această perioadă caniculară, animalele un meniu special, bogat în vitamine. Urșilor le dăm înghețată cu fructe, lapte și brânză. De asemenea, mai primesc multe legume. Udăm țarcurile la intervale regulate și avem grijă să schimbăm apa. Pe perioada caniculei, animalele nu prea mai au poftă de mâncare, stau mai mult la umbră, în piscina cu apă. Doar leii suportă aceste temperaturi”, susține un angajat de Zoo Galați. 

Cei mai afectaţi de caniculă sunt tigrii siberieni și urșii. Urșii adoră înghețata şi gustările pline de vitamine, iar tigri mănâncă hrană congelată. Aceste animale au parte și de un bazin special, o mică cascadă plină cu apă, dar și de dușuri răcoritoare.

Doar leii nu suferă de cald în această perioadă.

„Ei sunt din Africa, lor le place căldura”, spun reprezentanții complexului. 

Măsurile speciale au fost luate și la adăpostul Ajutați-l pe Lăbuș de la marginea orașului Galați. Pentru ca animalele să nu sufere de cald, ţarcurile sunt stropite în permanenţă cu furtunul. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite