Mătcaşii cer despăgubiri pentru pagubele provocate de zăpadă şi viscol. Legumicultorii nu pot înfiinţa alte culturi până la evaluarea prejudiciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, serele şi solariile a 327 de producători de legume din localitatea gălăţeană Matca au avut de suferit din cauza vremii în ultimele săptămâni, suprafaţa afectată fiind 41,6 hectare.

Ninsoarea şi viscolul din ultimele săptămâni şi-au pus amprenta serios asupra serelor şi solariilor deţinute de legumicultorii din Matca. 327 de mătcaşi au notificat până acum Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, estimând că suprafaţa afectată ar fi de 41,6 hectare.

Pasul următor va fi un ordin emis de prefectul judeţului Galaţi, în baza căruia va fi constituită o comisie, care va verifica în teren dimensiunea pagubelor produse de intemperii. ,, Dacă astăzi îmi vine ordinul de prefect, mâine am trimis echipele pe teren iar în maxim şapte zile terminăm constatarea la faţa locului. Cei care vor avea dreptul la despăgubiri, vor primi bani de la Ministerul Agriculturii. Mătcaşii nu pot începe să înfiinţeze alte culturi, pentru că ar însemna să nu mai păstreze solariile distruse de viscol, ceea ce ar însemna că pagubele nu ar mai fi inventariate", a declarat Maricel Dima, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi.  

Reprezentanţii DADR Galaţi care vor evalua pagubele  în teren vor verifica afectarea infrastructurii solariilor (structura de susţinere a solariilor şi suprafaţa de folie distrusă) şi pagubele produse culturilor înfiinţate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite