Marșul pentru Viață, pe Faleza Dunării din Galați. ÎPS Casian Crăciun a dăruit flori mamelor și copiilor VIDEO

0
Publicat:

Sute de oameni, părinți, copii și tineri au participat la Marşul pentru viaţă din Galați, eveniment organizat de Buna Vestire, având ca scop reducerea numărului de avorturi.

ÎPS Casian Crăciun a mers în fruntea alaiului și a dăruit flori FOTO: C.Mazilu
ÎPS Casian Crăciun a mers în fruntea alaiului și a dăruit flori FOTO: C.Mazilu

Marşul pentru viaţă a avut ca punct de pornire Faleza Dunării, zona Trecere bac, a continuat pe toată Faleza inferioară, până în Centru. Punctul final a fost Catedrala arhiepiscopală. 

Sute de părinți și copii, la Marșul pentru Viață FOTO: C.Mazilu
Sute de părinți și copii, la Marșul pentru Viață FOTO: C.Mazilu

Pe toată lungimea falezei în fruntea alaiului a mers Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop al Dunării de Jos, Casian Crăciun, care a dăruit flori mamelor și copiilor. Participanții la marș s-au rugat și au cântat imnuri închinate Maicii Domnului. 

Sute de oameni au participat la Marșul pentru Viață FOTO: C.Mazilu
Sute de oameni au participat la Marșul pentru Viață FOTO: C.Mazilu

„Pe cea mai lungă Faleză a Iordanului României-Dunărea-priviți apostolii vieții: mame, copii și tineri de toate vârstele. Mângâiați de lumină, de soare, de toată suflarea care prinde curajul vieții de la Maica Domnului. Pelerinajul Vieții la Buna Vestire este cu adevărat șansa brațelor materne, a iubirii paterne, a bisericii, a școlii și patriei noastre binecuvântate: România”, a declarat Înaltpreafinţitul Arhiepiscop Casian Crăciun.

Marşul a avut binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian al „Dunării de Jos” şi a fost organizat de asociaţiile „Iubim toţi oamenii”, „Ortodoxia Tinerilor”, „Ascor Galaţi” și Arhiepiscopia „Dunării de Jos”.

„Marşul este dedicat preţuirii şi ocrotirii vieţii copiilor, încă din momentul concepţiei. Scopul acestuia este creşterea gradului de conştientizare a societăţii cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuţi şi la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăţi în perioada sarcinii, pentru ca ele să-şi poată naşte copiii cu încredere şi în siguranţă”, au transmis organizatorii.

ÎPS Casian Crăciun, în mijlocul copiilor FOTO: C.Mazilu
ÎPS Casian Crăciun, în mijlocul copiilor FOTO: C.Mazilu

Daruri de ”Buna Vestire” 

De sărbătoarea Bunei Vestiri, preoții de la Parohia „Buna Vestire” din Galați au desfăşurat mai multe activităţi social-filantropice îndreptată către bătrânii din parohie, cu situații materiale precare, şi mamele care au adus de curând pe lume prunci în cadrul Spitalului Clinic „Buna Vestire“ din municipiul Galaţi.

Astfel, după Sfânta Liturghie, preoții de la parohia gălăţeană, însoțiți de voluntari parohiali, au mers cu alimente neperisabile şi cărţi de zidire sufletească la 20 de bătrâni nevoiaşi din parohie care nu au putut ajunge la biserică datorită stării de sănătate precară în care se află.

După ce au fost oferite ajutoarele bătrânilor din parohie, preoții și voluntarii s-au deplasat la maternitatea din Galați.

„Înainte de a oferi darurile pregătite special, în sala de mese a unităţii medicale, a fost săvârşită o slujbă de mulţumire şi un Parastas. Activitatea de astăzi de la maternitatea din Galați s-a încheiat cu binecuvântarea mamelor în saloane, oferirea de flori şi pachete cu alimente și produse de îngrijire pentru copii. Toate persoanele internate în această Clinică gălăţeană au primit astăzi din partea parohiei și o masă caldă”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite